Έρευνα: Όσοι προτιμούν το ποδήλατο ή το περπάτημα για να πάνε στη δουλειά τους βοηθούν σημαντικά την υγεία τους

Έρευνα: Όσοι προτιμούν το ποδήλατο ή το περπάτημα για να πάνε στη δουλειά τους βοηθούν σημαντικά την υγεία τους

Βρετανοί επιστήμονες, σε έρευνά τους, καταλήγουν στο συμπέρασμα, πως, οι άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητο ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους, αλλά επιλέγουν το ποδήλατο ή τα πόδια τους, έχουν απτά οφέλη στην υγεία τους, καθώς μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα πρόωρου θανάτου από καρδιά ή εγκεφαλικό. Ακόμη καλύτερα εάν, πέρα από τη δουλειά τους, αποφεύγουν γενικότερα τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, της Σχολής Υγιεινής & Τροπικής Ιατρικής και του Imperial College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον επιδημιολόγο δρα Όλιβερ Μίτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “Heart”, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 359.000 άτομα σε βάθος επταετίας.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν για το πώς μετακινούνται στη δουλειά τους και αυτό συσχετίσθηκε με την εξέλιξη της υγείας τους. Τα δύο τρίτα περίπου χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά το αυτοκινητό τους, για να πάνε στη δουλειά τους, ενώ ένα 8% χρησιμοποιούσε ποδήλατο (ένα ποσοστό αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα).

Από την έρευνα προέκυψε ότι, όσοι απέφευγαν το αυτοκίνητο, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια και 30% μικρότερο κίνδυνο για θανατηφόρο καρδιαγγειακό επεισόδιο (έμφραγμα, ισχαιμικό εγκεφαλικό κ.α.), σε σχέση με εκείνους που επέλεγαν αποκλειστικά το αυτοκίνητό τους, για τη μετακίνησή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενω, όσοι απέφευγαν γενικότερα το αυτοκίνητο, είχαν ακόμη μικρότερο κίνδυνο (-43%) για πρόωρο καρδιαγγειακό θάνατο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.