ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ!- Πώς θα τον φτιάξετε σπίτι σας… (βίντεο)

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ!- Πώς θα τον φτιάξετε σπίτι σας… (βίντεο)

H ανερχόμενη τάση στην παρασκευή κρύου καφέ ακούει στο όνομα Cold Brew. Πρόκειται για τη διαδικασία απόσταξης με κρύο νερό και σε βοηθά να ετοιμάσεις καφέ με πολύ χαμηλή οξύτητα, αναδεικνύοντας παράλληλα όλο το άρωμα της ποικιλίας που έχεις επιλέξει.

Η απόσταξη με κρύο νερό διατηρεί τα ευαίσθητα συστατικά γεύσης του καφέ, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί την εκχύλιση ελαίων και οξέων που συμβαίνει κατά την απόσταξη σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Ένας Cold Brew καφές μπορεί επίσης να διατηρηθεί στο ψυγείο 2-3 ημέρες.

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ

Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ειδών υποστηρικτές: Αυτοί που προτιμούν την κλασική και δοκιμασμένη επιλογή και προσθέτουν γάλα.

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ

Αυτοί που θεωρούν πως τα αρώματα και η γεύση επηρεάζονται από την προσθήκη κρέμας και έτσι προτιμούν την au naturel απόλαυσή του.

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα δίλημμα που αφορά τις προτιμήσεις του καθενός! Είναι όμως εύκολο για ένα καφέ/bar να προσφέρει το δικό του Cold Brew καφέ;

Αυτό το καλοκαίρι αυτή είναι η νέα λαχταριστή μανία του καφέ

Η απάντηση είναι ναι. Η διαδικασία cold brew απαιτεί ελάχιστη απασχόληση από τον barista, κυρίως στην αρχή και στο τέλος της. Στο ενδιάμεσο της διαδικασίας, μπορείς να εμπιστευτείς την ευγενή γενναιότητα του χρόνου. Έχοντας προγραμματίσει έξυπνα τα brews και διαθέτοντας σταθερή ροή κρύου νερού, δεν χρειάζεται η συνεχή προσοχή του barista.

Δείτε ένα βίντεο για το πώς θα φτιάξετε cold brew στο σπίτι σας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.