Καινοτόμος πρωτεϊνική μέθοδος απώλειας βάρους και διατήρησης της μυικής μάζας χωρίς… πείνα!

Καινοτόμος πρωτεϊνική μέθοδος απώλειας βάρους και διατήρησης της μυικής μάζας χωρίς… πείνα!

Πρωτοφανής μείωση του λίπους, με ταυτόχρονη διατήρηση του μυικού ιστού, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα εμφανίζει η πρωτεϊνική διατροφή Diet Tube, που ξεκίνησε να εφαρμόζετε από τις ιταλικές ένοπλες δυνάμεις επεκτάθηκε στα U.S Special Forces: Οι ανάγκες για λήψη πρωτεϊνών και όχι υδατανθράκων από το προσωπικό οδήγησε στη δημιουργία ενός πρωτοκόλλου διατροφής που προσφέρει απίστευτα αποτελέσματα.

Με αυτό τον τρόπο το Diet Tube προσφέρει απώλεια βάρους 8 με 10% για τους άνδρες και για τις γυναίκες 6 με 8%, που ισοδυναμεί με 7% του βάρους του ατόμου μέσα σε 10 μόλις ημέρες!

Υπάρχουν δύο εναλλακτικές λύσεις: Στην μία, το Diet Tube αποτελείται από έναν πολύ λεπτό σωλήνα 2 χιλιοστών που εισάγεται μέσα από την μύτη. Οι πρωτείνες που εκχύονται “σκοτώνουν” την επιθυμία του οργανισμού για λήψη λιπαρών τροφών.

Τα αποτελέσματα σε άτομα τα οποία για λόγους υγείας πρέπει να απωλέσουν άμεσα λίπος, είναι ακόμα πιο συγκλονιστικά, αφού «ελαφρώνει» η καρδιά και μειώνεται δραματικά ο κίνδυνος εμφράγματος.

Εναλλακτικά η μέθοδος Diet Tube, αφορά την λήψη φακέλων με μίγμα πρωτεΐνών (καταναλώνεται με άπαχο γάλα) και διαρκεί μέχρι και 25 ημέρες επίσης εξαφανίζοντας την επιθυμία για λιπαρές τροφές.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βρετανού Duncan Ogilvie, ο οποίος ήταν παχύσαρκος από νεαρή ηλικία και στην εφηβεία ζύγιζε περισσότερο από 110 κιλά.

Ο 19χρονος που είχε ξεπεράσει τα 110 κιλά ξεκίνησε ένα εντατικό πρόγραμμα, περιορίζοντας στο ελάχιστο την πρόσληψη λίπους και αντικατέστησε τα έτοιμα φαγητά με διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και τώρα έχει πέσει στα 66 κιλά.

Όπως λέει είναι στην καλύτερη φυσική κατάσταση της ζωής του και προσθέτει ότι «είναι δύσκολο να πιστέψω το πόσο junk food έτρωγα κάθε ημέρα και πόσο μίζερος ένιωθα όταν καθόμουν για ώρες στον καναπέ και έπαιζα παιχνίδια. Δεν είχα καταλάβει με τι γέμιζα το σώμα μου και πόσο λίγο άσκηση έκανα».

Το σύστημα Diet Tube είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους, με στόχο το αδυνάτισμα, καθώς και απαλλαγής ομοιογενώς σε όλα τα σημεία του σώματος από το πάχος και απευθύνεται τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Πρόκειται για μια ιατρική θεραπευτική αγωγή που προβλέπει απώλεια 8-10% του σωματικού βάρους σε καθαρό λίπος χωρίς νυστέρι!

Εφαρμόζεται τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρα μας από τον πλαστικό χειρουργό δρ. Απόστολο Γαϊτάνη* και προσφέρει μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Diet Tube βασίζεται σε μία ειδική τεχνική διατροφής που οδηγεί σε απώλεια περίπου 10% του σωματικού βάρους μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Το καινοτόμο αυτό σύστημα κατά της παχυσαρκίας αποτελείται από μία περίοδο 10 ημερών πρωτεϊνικής κετογενικής σίτισης, μέσω ενός λεπτού ρινογαστρικού σωλήνα, ο οποίος συνδέεται με μία μίνι αντλία που επιτρέπει την συνεχή έγχυση τροφής για 24 ώρες.

Το πρωτόκολλο εφαρμόζεται από το επιτελείο των εξειδικευμένων γιατρών (ειδικός παθολόγος, ειδικός μικροβιολόγος, κλινική διατροφολόγος) υπό την επίβλεψη του πλαστικού χειρουργού Απόστολου Γαϊτάνη.

https://www.youtube.com/watch?list=PLCFFFE17B61785DC2&v=dR09s4DGCko

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου: Μεγάλη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, με την παρουσία των κετοσωμάτων να μηδενίζει το αίσθημα της πείνας. Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube για κετογενική και πρωτεϊνική εντερική σίτιση είναι η πιο ταχεία και αποτελεσματική μέθοδος, είτε για την απώλεια βάρους ή για μια ολική – μη χειρουργική – αναδιαμόρφωση του σώματος.

Η θεραπευτική αγωγή Diet Tube είναι σε μεγάλο βαθμό εξατομικευμένη και προσαρμόζεται στις διαφορετικές ανάγκες του κάθε ατόμου. Γενικά, η πρώτη περίοδος της θεραπείας διαρκεί 7-10 ημέρες και αντιστοιχεί περίπου σε 7-10 κιλά καθαρού λίπους.

Μετά την πρώτη φάση με τον σωλήνα διατροφής, ο γιατρός παρακολουθεί τον ασθενή για άλλες δύο εβδομάδες. Παράλληλα εξειδικευμένος διαιτολόγος προτείνει ειδικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα πρωτεΐνης βοηθά στην απώλεια επιπλέον βάρους, αφού αφαιρεθεί ο σωλήνας.

Στην περίπτωση που χρειάζεται να απαλλαγεί κανείς από περισσότερα κιλά, η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί. Αφού πρώτα προηγηθεί μια περίοδος συντήρησης, η οποία εκλαμβάνεται ως ένα είδος εκπαίδευσης στην υγιεινή διατροφή και μετά ακολουθεί ένας δεύτερος κύκλος Diet Tube. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύκλου μέσα σε ένα διάστημα 10 ημερών μπορεί να χάσει κανείς ένα επιπλέον 6-8% του σωματικού του βάρους σε λίπος.

Όσον αφορά στους ανθρώπους που πρέπει να χάσουν μεγάλο αριθμό κιλών, θα πρέπει να προγραμματιστούν με το γιατρό επιπλέον κύκλοι θεραπείας μέσα σε διάστημα πλέον κάποιων μηνών, έτσι ώστε να επιτευχθεί απώλεια βάρους 40- 45 κιλών σε μία περίοδο 5 -6 μηνών!

Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις. Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6 – 8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα.

Ενδείκνυται, είτε για όσους έχουν λίγα περιττά κιλά ή για τους υπέρβαρους και παχύσαρκους ασθενείς. Το Diet Tube ενδείκνυται για άτομα με καλή υγεία, υπέρβαρα, που επιθυμούν να χάσουν σημαντική ποσότητα λίπους μέσα σε λίγες ημέρες.

Επίσης την επιλέγουν αρκετά συχνά όσοι επιθυμούν να επισπεύσουν το αδυνάτισμά τους για να εμφανιστούν σε μια κοινωνική τους εκδήλωση, όπως γάμος, βάφτιση, μέσα σε διάστημα 10-20 ημερών κ.α.

Το διατροφικό πρωτόκολλο Diet tube μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι εκάστοτε προσωπικοί στόχοι.

www.agaitanis.gr Αθήνα – Κηφισιά – Θεσσαλονίκη

*Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών & του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

(Ιατρεία: Αθήνα, Βασ. Σοφίας 48, Κηφισιά, Ηρώδου Αττικού & Μενάνδρου 1, Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης) Τηλ: 210-7222070

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.