Τι δεν πρέπει να πίνετε ποτέ πριν ξεκινήσετε να ασκείστε

Τι δεν πρέπει να πίνετε ποτέ πριν ξεκινήσετε να ασκείστε

Υπάρχουν πέντε πράγματα που δεν πρέπει να πίνετε ποτέ πριν από την άσκηση. Μάλιστα, κάποια απ’ αυτά ίσως σας εκπλήξουν.

Χειρότερο ποτό πριν την άσκηση: Αλκοόλ

Μην πίνετε αλκοόλ πριν από την άσκηση, ακόμα κι αν είναι με μέτρο. Το αλκοόλ σας αφυδατώνει. Παρεμποδίζει, επίσης, τη λήψη αποφάσεων κι ευνοεί τις φλεγμονές.

Ενεργειακά ποτά που περιέχουν γαλακτοκομικά

Αν σας αρέσει οποιαδήποτε ενεργειακό ποτό που περιέχει γαλακτοκομικά, καλύτερα να το αφήσετε για μετά την άσκηση. Περιέχουν πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη και χρειάζονται χρόνο για να τα χωνέψετε.

Τα περισσότερα ποτά με γεύση φρούτων, ακόμη και τα «φυσικά», περιέχουν ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες. Και η περισσότερη από αυτή τη ζάχαρη είναι με τη μορφή του σιροπιού καλαμποκιού, δηλαδή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη, το πιο διαβόητο πρόσθετο τροφίμων που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Αν το φρουτοποτό δεν έχει ζάχαρη, μπορείτε να το πιείτε.

Ακόμα και τα μη ζαχαρούχα ανθρακούχα ποτά, παρεμποδίζουν την προπόνηση σας. Τα ανθρακούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν κοιλιακό πόνο, αέρια και φούσκωμα. Περιέχουν, επίσης, νάτριο, το οποίο μπορεί να ενθαρρύνει την αφυδάτωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περισσότερα ενεργειακά ποτά, δεν προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Μερικά έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλή περιεκτικότητα σε ηλεκτρολύτες, που μπορεί να βοηθούν στην ενυδάτωση αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι ουσιαστικά μη ανθρακούχα αναψυκτικά. Προτιμότερο το νερό, λοιπόν. Ουσιαστικά είναι αυτό που το σώμα σας ζητά, ούτως ή άλλως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.