Τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά;

Τί συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά;

Ο άνθρωπος χρειάζεται κατά μέσο όρο οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και 20 λεπτά το απόγευμα. Τι συμβαίνει όταν κοιμόμαστε λιγότερες ώρες;

1. Οι συνέπειες είναι ορατές στην εμφάνισή σου

Η βρετανική εφημερίδα The Sun διεξήγαγε ένα πείραμα. Ανάγκασε μια 18χρονη να κοιμηθεί μόλις τέσσερις ώρες συνολικά, μέσα σε τρεις μέρες. Όταν πέρασε το τριήμερο, η κοπέλα έδειχνε άρρωστη, με κόκκινα μάτια, μαύρους κύκλους, χλωμή επιδερμίδα και στίγματα.

2. Είσαι πιο επιρρεπής στις ασθένειες

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου σε κάνει πιο επιρρεπή στις καρδιαγγειακές ασθένειες και τον διαβήτη.

3. Παίρνεις βάρος

Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από επτά ώρες τη νύχτα, τείνουν να παίρνουν πιο γρήγορα βάρος και να έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι.

4. Επηρεάζεται ο εγκέφαλός σου

Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι το κεφάλι μετά από μια «δύσκολη» νύχτα. Όμως η μακροχρόνια έλλειψη ύπνου δημιουργεί πραγματική βλάβη στον εγκέφαλο, οδηγώντας στην κατάθλιψη και το άγχος, καθώς και στη διπολική διαταραχή.

5. Επηρεάζει τη λίμπιντο

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι όσοι δεν κοιμούνται καλά έχουν μειωμένη λίμπιντο.

6. Επηρεάζει τη μνήμη σου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ύπνος βελτιστοποιεί την διαδικασία της μνήμης, συγκρατώντας τις χρήσιμες πληροφορίες και απορρίπτοντας τις άχρηστες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.