ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία

Δωρεάν εξετάσεις και ενημέρωση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία

Τρίτη κύρια αιτία θανάτου θεωρείται η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και επηρεάζει περίπου 210 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως…

Δωρεάν πνευμονολογικές εξετάσεις αλλά και ενημέρωση σχετικά με τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προσφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία (ΕΠΕ), στο πλαίσιο της εκστρατείας Αναπνέω, σε δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας, αρχής γενομένης απο τα νησιά Κάσος, Καστελόριζο και Νίσυρος.

Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) επηρεάζει περίπου 210 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως και θεωρείται η τρίτη κύρια αιτία θανάτου. Είναι προοδευτική (συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου), και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή. Η ΧΑΠ δυσχεραίνει την αναπνοή, και παρουσιάζει συμπτώματα με καταστροφική επίδραση στη λειτουργία των ασθενών (π.χ. περιορισμός της δραστηριότητας, μειωμένη κινητικότητα) και την ποιότητα ζωής τους.

Στη χώρα μας αποτελεί επίσης σοβαρή αιτία νοσηρότητας και θνητότητας καθώς ο αριθμός ασθενών ξεπερνά τις 500.000, ενώ η επίπτωσή της φτάνει στο 8.4% στο γενικό πληθυσμό (11.6% στους άντρες και 4.8% στις γυναίκες).


Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο Ζακυνθινό, Καθηγητή Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας και Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, “Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία στην ανίχνευση και διάγνωση χρόνιων αναπνευστικών νοσημάτων σε πληθυσμούς χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει επιστημονικά ανάλογες δράσεις τώρα και στο προσεχές μέλλον”.

Φέτος η εκστρατεία “Αναπνέω”, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, θα ταξιδέψει σε έξι διαφορετικούς ακριτικούς προορισμούς: στην Κάσο, το Καστελόριζο, τη Νίσυρο, την Καρδαμύλη, τα Ζαγοροχώρια και τη Σαμοθράκη. Η ομάδα του “Αναπνέω” με τη συνοδεία γιατρού – εκπροσώπου της ΕΠΕ θα ταξιδεύει από τον Ιούλιο ως το Νοέμβριο για να ενημερώνει και να εξετάζει τους κατοίκους αυτών των περιοχών.

Αναλυτικά για τον Ιούλιο το προγραμμα έχεις ως εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάσος: Πέμπτη – Παρασκευή 13-14/07
Λιμάνι Κάσου, (πλησίον αίθουσας αναμονής επιβατών)
10:00-13:00
Καστελόριζο: Τρίτη – Τετάρτη 19-20/07
Κεντρικό λιμάνι Καστελόριζου, (πλησίον του ιατρείου)
10:00-13:00
Νίσυρος: Σάββατο – Κυριακή 22-23/07
Δημαρχείο Νισύρου
10:00-13:00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.