ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΦΣΑ: Προειδοποιεί για αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα για πόνους στις αρθρώσεις

ΦΣΑ: Προειδοποιεί για αμφιβόλου προέλευσης προϊόντα για πόνους στις αρθρώσεις

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), καταγγέλει αμφιβόλου προελεύσεως σκευάσματα, με την ονομασία Osteoren και Hondrocream. Τα προϊόντα περιγράφονται ως απολύτως φυσικά και χωρίς παρενέργειες, διαφημίζονται και διακινούνται μέσω διαδικτύου ως «φάρμακα» για τη θεραπεία των πόνων των αρθρώσεων.

Όπως σημειώνει, η διαφήμιση των σκευασμάτων Osteoren και Hondrocream παραβιάζει κατάφωρα εγκύκλιο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), περί διαφήμισης στο κοινό των φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή (ΜΗΣΥΦΑ), καθώς και διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου.

«Περαιτέρω, η ιστοσελίδα διά της οποίας διαφημίζονται φέρει πλαστογραφημένο λογότυπο του υπουργείου Υγείας, δημιουργώντας την απατηλή εντύπωση στον χρήστη ότι ευρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου και ότι το ίδιο το υπουργείο τα εγκρίνει και τα προωθεί» αναφέρει.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ήδη, από τον Νοέμβριο του 2017 προέβη σε έγγραφη αναφορά-καταγγελία κατά του προϊόντος Osteoren προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Αστυνομική Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τον ΕΟΦ, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) και το Facebook.

Ακολούθως, ο ΕΟΦ εξέδωσε δελτίο Τύπου, προειδοποιώντας τούς καταναλωτές ότι τα προαναφερθέντα σκευάσματα δεν διαθέτουν άδεια φαρμάκου και ότι αν βρεθούν στην κατοχή τους πρέπει να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνει, όμως, ο ΦΣΑ, παρατηρείται το εξής φαινόμενο: Όταν οι Αρχές εντοπίζουν τις παράνομες ιστοσελίδες που διαχειρίζονται τα εν λόγω προϊόντα, αυτά αλλάζουν επωνυμία και παρουσιάζονται σε άλλους ιστότοπους αλλά με την ίδια παραπλανητική πρακτική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΦΣΑ εφιστά την προσοχή τού καταναλωτικού κοινού σε τέτοιου είδους «απατηλές συμπεριφορές» και τονίζει ότι η αγορά προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζονται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.