Επιστήμη: Βρέθηκε τρόπος να προβλέπεις τον θάνατο σου

Επιστήμη: Βρέθηκε τρόπος να προβλέπεις τον θάνατο σου

Υπάρχει μια καινοτομία που μπορεί να φέρει την επανάσταση στην φαρμακευτική και τις ιατρικές επιστήμες. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει ιατρικές εξετάσεις και να προβλέψει την υγεία του κάθε ασθενή αλλά και το πότε θα πεθάνει.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν έναν αλγόριθμο για να αναλύσουν τις εξετάσεις 48 ασθενών, άνω των 60 ετών.

Συγκρίνοντας τα στοιχεία, το σύστημα κατάφερε να προβλέψει τις πιθανότητες που είχαν οι συμμετέχοντες να πεθάνουν μέσα σε 5 χρόνια με περίπου 70% ακρίβεια (οι ερευνητές χρησιμοποίησαν παλιά στοιχεία από ασθενείς που είτε επιβίωσαν είτε πέθαναν μέσα σε πέντε χρόνια, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις της μηχανής).

Οι ακτινογραφίες είναι ο καλύτερος τρόπος για τους γιατρούς να μετρήσουν την υγεία ενός ασθενή, καθώς έχουν ξεκάθαρη απεικόνιση των διαφόρων οργάνων, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες, οι αρτηρίες κτλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης αναγνωρίζει στις ακτινογραφίες αυτές ήπιες μεταβολές στους ασθενείς αναζητώντας για επικίνδυνες ανωμαλίες. Όμως δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο πώς η μηχανή κάνει τους συσχετισμούς και μπορεί να προβλέπει τον βαθμό θνησιμότητας, όμως, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι με μεγαλύτερη βάση δεδομένων ο αλγόριθμος θα είναι ολοένα και περισσότερο ακριβής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.