ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ερυθρός Σταυρός: Ψηφιακά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Ερυθρός Σταυρός: Ψηφιακά μαθήματα Πρώτων Βοηθειών

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα αρχίσει σύντομα να προσφέρει μαθήματα Πρώτων Βοηθειών εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο της προσφοράς του στον ευαίσθητο αυτόν τομέα…

Μετά την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με την εταιρία «SQLearn», που δραστηριοποιείται στις εφαρμογές ηλεκτρονικής εκπαίδευσης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός φιλοδοξεί να διευρύνει την εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση σε φορείς και ιδιώτες, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Πρώτες Βοήθειες στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής.

Το καινοτόμο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με βάση το πρωτογενές υλικό που θα παράσχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενώ η «SQLearn» θα αναλάβει να το αναπτύξει ψηφιακά. Τα μαθήματα θα καλύψουν διεξοδικά τις παρακάτω ενότητες: Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης, Αντιμετώπιση Τροχαίου Ατυχήματος, Βασική Υποστήριξη Ζωής, Αιμορραγίες και Τραύματα, Μυοσκελετικές Κακώσεις, προβλήματα από την Έκθεση στο περιβάλλον και τέλος Αντιμετώπιση Επειγόντων Περιστατικών.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος και ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία υπογραμμίζοντας ότι αυτή υπαγορεύεται από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. «Η πιστοποιημένη γνώση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις Πρώτες Βοήθειες μπορεί τώρα να γίνει διαθέσιμη πιο εύκολα και απλά σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν μια σημαντική δεξιότητα, ώστε να φανούν χρήσιμοι στους οικείους τους αλλά και σε κάθε συνάνθρωπο που θα αντιμετωπίσει κίνδυνο για τη ζωή του», τόνισε ο κ. Αυγερινός. «Ο Ε.Ε.Σ., ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός Οργανισμός, έχοντας εκπαιδεύσει χιλιάδες εθελοντές, από την ίδρυσή του έως σήμερα, είναι σε θέση με το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα να διευρύνει τον αριθμό των πιστοποιημένων πολιτών, αξιόπιστα, έγκυρα και με βάση τις προδιαγραφές που προβλέπονται διεθνώς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.