ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Οι ασφαλείς Αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς σώζουν ζωές

Οι ασφαλείς Αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς σώζουν ζωές

Το ψήφισμα «Οι ασφαλείς Αναλογίες Νοσηλευτών προς ασθενείς, σώζουν ζωές» συγκέντρωσε περισσότερες από 3000 υπογραφές πολιτών…

Η συλλογή των υπογραφών έγινε με σκοπό τη δημιουργία νομοθετικού πλαισίου για σύγχρονες και ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτικού προσωπικού ανά ασθενή, σύμφωνα με τους διεθνείς δείκτες. Στόχος είναι να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες στελέχωσης των δημοσίων δομών Υγείας ‐πρόληψης, θεραπείας και περίθαλψης‐ σε όλη τη χώρα σε Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο και Τριτοβάθμιο Επίπεδο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανήκει στην Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠαΣΟΝοΠ), ξεκίνησε τη 12η Μαΐου Παγκόσμια ημέρα Νοσηλευτών, και ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουλίου.

Το σύνολο των υπογραφών που ξεπερνούν κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 3.000, θα υποβληθεί τόσο στο αρμόδιο υπουργείο Υγείας όσο και στο προεδρείο του ελληνικού κοινοβουλίου την Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πα.Σ.Ο.Νο.Π θα καταθέσουν το κείμενο του ψηφίσματος με το σύνολο των υπογραφών και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος σε πολιτικό επίπεδο για τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες και ενέργειες, ώστε «να αρθούν οι δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα φροντίδας υγείας και στην ασφάλεια των ασθενών.

Συνέπειες, που επιφέρει το ισχύον αναχρονιστικό κανονιστικό πλαίσιο και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.