ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τεχνικές αναπνοής για να αντιμετωπίσετε μία κρίση πανικού

Τεχνικές αναπνοής για να αντιμετωπίσετε μία κρίση πανικού

Εντελώς ξαφνικά, εκεί που κάθεστε ήρεμοι, η καρδιά σας αρχίζει να χτυπάει σαν τρελή, η αναπνοή σας γίνεται δυσκολότερη, τα χέρια σας ιδρώνουν, νιώθετε το κεφάλι σας να «γυρίζει», ενώ το άγχος και οι κακές σκέψεις πλημμυρίζουν το μυαλό σας. Νιώθετε απροστάτευτοι, τρέμετε και σκέφτεστε οτι κάτι άσχημο, σίγουρα, θα σας συμβεί. Κι όμως, είναι πολύ πιθανό να βιώνετε κάποια κρίση άγχους, ή μία κρίση πανικού.

΄Ενα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει κανείς όταν βιώνει μία τέτοια κρίση, είναι να προσπαθήσει, όσο μπορεί, να παραμείνει ψύχραιμος και να ελέγξει την αναπνοή του, που εκείνα τα λεπτά βγαίνει «εκτός πορείας».

Διαβάστε μερικές απλές τεχνικές αναπνοής, για να αντιμετωπίσετε μία κρίση άγχους ή κρίση πανικού:

  • Καθίστε σε όρθια και άνετη θέση/στάση.
  • Καθαρίστε το μυαλό σας από κάθε τι άλλο και εστιάστε στην παρούσα κατάσταση και αυτό που σας συμβαίνει εκείνη τη στιγμή. Μπορείτε να κλείσετε τα μάτια σας, αν θέλετε.
  • Δώστε προσοχή στην αναπνοή σας. Εισπνεύστε αργά από τη μύτη. Μην βιάζεστε. Αφήστε να περάσουν μερικά δευτερόλεπτα διαρκούς εισπνοής.
  • Εκπνεύστε από το στόμα, αλλά προσπαθήστε να κάνετε την εκπνοή να διαρκέσει τον διπλάσιο χρόνο από όσο η εισπνοή.
  • Συνεχίστε την εισπνοή/εκπνοή και την συγκέντρωση στις σκέψεις σας για τρία έως πέντε λεπτά.

Αν θέλετε, μπορείτε να αυξήσετε την χρονική διάρκεια αυτής της τεχνικής στα 15-20 λεπτά την ημέρα. Με την τακτική εξάσκηση και επανάληψη, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σώμα σας να χαλαρώνει σε στρεσογόνες καταστάσεις, χρησιμοποιώντας αυτή την άσκηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.