ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

10χρονο κορίτσι καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο στην Νιγηρία – Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν

10χρονο κορίτσι καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο στην Νιγηρία – Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας σοβαρά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μαϊντουγκούρι, τον θύλακα της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία, όταν ένα κοριτσάκι 10 ετών ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο λίγα μέτρα μακριά από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος σε καντίνα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Το 10χρονο κορίτσι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς γύρω στις 21:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδος), διευκρίνισαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

Το κορίτσι “έχασε τη ζωή του επιτόπου. Επίσης ένας άνθρωπος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από τα θραύσματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη”, δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής στην οποία το 10χρονο κορίτσι πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πολιτείας Μπόρνο Βίκτορ Ισούκου επιβεβαίωσε χθες την είδηση για την επίθεση, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ήταν δύο, και ότι το άλλο κορίτσι το λιντσάρισε το οργισμένο πλήθος προτού προλάβει να ανατινάξει και αυτό τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να διευκρινίσει την ηλικία των δύο κοριτσιών. Ωστόσο ένας εργαζόμενος σε ανθρωπιστική οργάνωση που βοήθησε στην απομάκρυνση της σορού αυτού που ανατινάχθηκε επιβεβαίωσε ότι “δεν ήταν μεγαλύτερο από 10 ετών”.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Ωστόσο τέτοιου είδους επιθέσεις πραγματοποιεί συνήθως η Μπόκο Χαράμ, η οποία στρατολογεί συχνά γυναίκες και νεαρά κορίτσια για την πραγματοποίηση επιθέσεων αυτοκτονίας.

Στις 11 Δεκεμβρίου, δύο κοριτσάκια περίπου 7 ετών ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένα σε μια πολυσύχναστη αγορά του Μαϊντουγκούρι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τουλάχιστον 17.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.