ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Από γλέντι Ρομά η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο – Ομολόγησε 23χρονος Ρομά (βίντεο, φωτό) (upd)

Από γλέντι Ρομά η αδέσποτη σφαίρα που τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο  – Ομολόγησε 23χρονος Ρομά (βίντεο, φωτό) (upd)

Σε σύλληψη 23χρονου Ρομά υπόπτου προχώρησαν οι αρχές, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ομολόγησε πως πυροβόλησε με καραμπίνα, την περασμένη Πέμπτη. Όταν τραγικώς διακόπηκε η ζωή του άτυχου 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, από αδέσποτη σφαίρα.

Παράλληλα, έξω από το σπίτι του νεαρού Ρομά έχουν βρεθεί πολλοί κάλυκες, αλλά όχι κάποιο όπλο, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον. Σημειώνεται, ότι στο σπίτι του 23χρονου έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Σήμερα το πρωί, εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα και έτσι συνολικά οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις τριάντα τέσσερις.

Περίπου πενήντα αστυνομικοί αυτή την ώρα συνεχίζουν να πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, όπου βρίσκεται το 6ο Δημοτικό Σχολείο και ειδικά στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ αισιοδοξούν, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα καταφέρουν να «δέσουν» την υπόθεση και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Ακολουθώντας το στοιχείο ότι κάλυκες βρέθηκαν σε σπίτι που διαμένουν Ρομά, ένα τετράγωνο μακριά από το δημοτικό σχολείο που ο 11χρονος μαθητής βρήκε τραγικό θάνατο και τις μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής που λένε ότι στις 10 το βράδυ της Πέμπτης οι ένοικοι διασκέδαζαν και πυροβολούσαν, οι αστυνομικοί ευελπιστούν ότι είναι σε τροχιά σύλληψης του δολοφόνου του μικρού Μάριου.

Αν και οι ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι των βασικών υπόπτων, ο δολοφόνος φέρεται να είχε διαφύγει παίρνοντας μαζί και το εννιάρι πιστόλι που έστειλε στο θάνατο το αγοράκι. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι οι τρεις από τους συνολικά 31 προσαχθέντες (δύο άνδρες και μια γυναίκα) είναι αυτοί που διοργάνωσαν το γλέντι με αφορμή μια ευνοϊκή δικαστική εξέλιξη.

Η Ασφάλεια αναζητεί συγκεκριμένο άτομο που είναι ο κύριος ύποπτος για τον πυροβολισμό που σκότωσε τον 11χρονο μαθητή όμως αυτό το πρόσωπο φέρεται να εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση του μικρού Μάριου παίρνοντας μαζί και το μοιραίο πιστόλι με το οποίο πυροβολούσε άσκοπα.

Ίσως, λένε οι αστυνομικοί, να βρήκε καταφύγιο στον διπλανό οικισμό Αυλίζα, όπου είναι πραγματικό άβατο προκειμένου να διαφύγει τη σύλληψη. Για αυτό και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε σαρωτική επιχείρηση και εντός του καταυλισμού θέλοντας παράλληλα να στείλουν το μήνυμα πως Αστυνομία, έφθασε στο άβατο του Μενιδίου και θα παραμείνει εκεί.

Βέβαια, η γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας κατόπιν εορτής θυμίζει λίγο και επικοινωνιακό σοόυ, καθώς είναι γνωστά τα χρόνια προβλήματα στις γκετοποιημένες ζώνες των δυτικών προαστίων όπου σκληρές ομάδες παραβατικών λειτουργούν ανεξέλεγκτες και η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο.

Μάλιστα, πριν από πέντε ημέρες σε τσιγγάνικο γλέντι στην Αγία Βαρβάρα, δύο Ρομά έριξαν στον αέρα περισσότερες από 300 σφαίρες με αποτέλεσμα δύο από αυτές να τραυματίσουν γυναίκες στην πλατεία του Κορυδαλλού, ενάμισι χιλιόμετρα μακριά από το σημείο των πυροβολισμών. Τότε συνελήφθη και ένας 29χρονος που φέρεται να είναι ο ένας από τους δράστες.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα στην αστυνομική επιχείρηση στο Μενίδι έγιναν έρευνες σε συνολικά 22 σπίτια Ρομά, πραγματοποιήθηκαν 31 προσαγωγές και 3 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά ενώ κατασχέθηκαν 18 κάλυκες των 9 χιλιοστών,ένας κάλυκας των 7.62 χιλιοστών, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, 7 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου και 7 κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός κατοίκου στο Μενίδι για την γιορτή της ντροπής που έλαβε χώρα στον καταυλισμό της Αυλίζας και όπως όλα δείχνουν τα πανηγύρια με τους πυροβολισμούς στοίχισαν την ζωή του 11χρονου Μάριου. “Ακούσαμε 25 πυροβολισμούς. Βγαίνουμε έξω λέμε τι γίνεται;” λέει ο άνθρωπος ο οποίος μένει απέναντι από τον καταυλισμό.

Δεν θέλει να δείξει το πρόσωπο του και γνωστοποιήσει τα στοιχεία του γιατί φοβάται… όπως και όλοι οι κάτοικοι του Μενιδίου. «Ακούμε το πρωί ότι σκοτώθηκε το παιδί. Παίρνω τηλέφωνο τη Γενική Ασφάλεια. Δεν το σήκωνε κανένας», συνεχίζει.

Ο ίδιος τονίζει: «Η αστυνομία του Μενιδίου πρέπει να εξαφανιστεί από εδώ. Αυτός που πυροβόλησε εκείνο το βράδυ πληρώνει στην αστυνομία 10.000 ευρώ τον μήνα και η κόρη του 5.000 ευρώ. Δεν μπορώ να χαρώ το σπίτι μου γιατί είναι καθημερινό φαινόμενο.

Αυτοί όποτε πουλάνε ναρκωτικά πυροβολούν για να έλθουν περισσότεροι πελάτες. Είναι αστυνομικός που έρχεται, παίρνει τα λεφτά και δεν τους κάνουν τίποτα. Αν με καλέσει ο Εισαγγελέας θα καταθέσω και το όνομα του αστυνομικού που τα «παίρνει».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.