ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Τέλος στην καταβολή χρημάτων σε οικογένειες δραστών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ έβαλε η Παλαιστινιακή Αρχή

Τέλος στην καταβολή χρημάτων σε οικογένειες δραστών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ έβαλε η Παλαιστινιακή Αρχή

Η Παλαιστινιακή Αρχή δέχθηκε να σταματήσει την καταβολή χρημάτων προς τις οικογένειες των δραστών επιθέσεων εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε χθες Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson.

Τα χρήματα αυτά που δίνονται ως αποζημίωση στις οικογένειες των ανθρώπων που σκοτώνονται την ώρα που πραγματοποιούν επίθεση εναντίον Ισραηλινών είναι ένα από τα πολλά εμπόδια στη διαδικασία ειρήνευσης στη Μέση Ανατολή.

Οι Παλαιστίνιοι «άλλαξαν την πολιτική τους, τουλάχιστον ενημερώθηκα ότι άλλαξαν αυτή την πολιτική», δήλωσε ο Tillerson σε Αμερικανούς γερουσιαστές.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman εξέφρασε πάντως σήμερα τις επιφυλάξεις του. «Δεν έχω δει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Παλαιστινιακή Αρχή σταμάτησε τις πληρωμές προς τους φυλακισμένους τρομοκράτες και τις οικογένειές τους», επεσήμανε μιλώντας στον ισραηλινό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το Ισραήλ διεξάγει μια εκστρατεία για να αναγκάσει την Παλαιστινιακή Αρχή να σταματήσει να καταβάλει βοήθεια στις οικογένειες των Παλαιστινίων που σκοτώνονται από Ισραηλινούς στρατιώτες ή αστυνομικούς ή αφού πραγματοποιούν επίθεση αυτοκτονίας, αλλά και όσων βρίσκονται στη φυλακή.

Ο Tillerson σημείωσε απευθυνόμενος στην επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ότι η Ουάσινγκτον επέμεινε για το πρόβλημα αυτό στη διάρκεια της επίσκεψης του Mahmoud Abbas στον Λευκό Οίκο.

Μετά την συνάντηση αυτή, στις 3 Μαΐου, ο Tillerson είχε μια ακόμη επαφή με τον Abbas. «Και του είπα: “πρέπει οπωσδήποτε να σταματήσετε να καταβάλετε αυτά τα χρήματα στις οικογένειες των ‘μαρτύρων’”», τόνισε.

Σύμφωνα με τον Tillerson, «έχουν σκοπό να σταματήσουν να δίνουν τα χρήματα αυτά στις οικογένειες όσων έχουν διαπράξει φόνο ή βίαιες ενέργειες εναντίον άλλων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.