ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία ξεκινούν κοινές ναυτικές περιπολίες για την αντιμετώπιση Ισλαμιστών

Ινδονησία, Φιλιππίνες και Μαλαισία ξεκινούν κοινές ναυτικές περιπολίες για την αντιμετώπιση Ισλαμιστών

Η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν σήμερα κοινές ναυτικές περιπολίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή των εξτρεμιστικών οργανώσεων που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

«Οι συντονισμένες ναυτικές περιπολίες» ξεκίνησαν την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στις 23 Μαΐου μεταξύ του στρατού των Φιλιππίνων και ένοπλων ισλαμιστών ανταρτών που δηλώνουν πίστη στο ΙΚ, οι οποίοι κατέλαβαν ένα μέρος της πόλης Μαράουι στο νησί Μιντανάο.

Οι τρεις χώρες ξεκινούν τις περιπολίες αυτές την κατάλληλη στιγμή, δήλωσε ο στρατηγός Γκάτοτ Νουρμάντιο, επικεφαλής του στρατού της Ινδονησίας μετά την έναρξη της επιχείρησης από το νησί Ταρακάν, στα ανοικτά του Μπόρνεο. Η Ινδονησία προσπαθεί να αποτρέψει τους ισλαμιστές του Μαράουι να φύγουν από τις Φιλιππίνες και να αναζητήσουν καταφύγιο στο έδαφός της.

Ινδονησία, Μαλαισία και Φιλιππίνες είχαν συμφωνήσει τον Μάιο του 2016 για τη διεξαγωγή κοινών θαλάσσιων περιπολιών και το μοίρασμα πληροφοριών, έπειτα από μια σειρά απαγωγών αλλοδαπών από την οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, με έδρα το Μιντανάο, η οποία έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

«Οι επαναλαμβανόμενες πειρατείες καθώς και οι απαγωγές που σημειώνονται συχνά στα νερά της Σούλου (της θάλασσας των νοτιοδυτικών Φιλιππίνων και της βορειοανατολικής Μαλαισίας) έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των παράκτιων περιοχών των γύρω χωρών (…) και μας ώθησαν να διεξάγουμε συντονισμένες περιπολίες», τόνισε ο Νουρμάντιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τρεις χώρες έχουν επίσης εγκαταστήσει ναυτικά κέντρα διοίκησης –στο Ταρακάν η Ινδονησία, στο Ταουάου η Μαλαισία και το Μπονγκάο οι Φιλιππίνες—προκειμένου να συγκεντρώνουν πληροφορίες και να συντονίζουν τις περιπολίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.