ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν και σκότωσαν γυναίκες χωρικούς

Οι Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν και σκότωσαν γυναίκες χωρικούς

Σε δολοφονίες χωρικών και απαγωγές γυναικών προχώρησαν για μια ακόμη φορά οι Ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ την Κυριακή. Συγκεκριμένα, απήγαγαν 37 γυναίκες και έσφαξαν εννιά κατοίκους του χωριού Ngalewa της επαρχίας Diffa στη νοτιοανατολική Νιγηρία, όπως δήλωσε σήμερα, Τρίτη, στην κρατική τηλεόραση ο τοπικός κυβερνήτης, Laouali Mahamane Dan Dano.

«Οι αρχές ασφαλείας έχουν ήδη ξεκινήσει να τους καταδιώκουν και ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες οι γυναίκες αυτές θα βρεθούν και θα ελευθερωθούν» πρόσθεσε ο κυβερνήτης. Επισήμανε πως το χωριό αυτό ξεχώριζε, καθώς ήταν γνωστό για την αντίστασή του στους Ισλαμιστές, οι οποίοι προχώρησαν στην επίθεσή αυτή με τα πόδια και με μεγάλη μυστικότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το χωριό όπου έγινε η επίθεση, βρίσκεται στην επαρχία Diffa, στην οποία κατοικούν περίπου 600.000 άτομα. Από το 2015 η Μπόκο Χαράμ κάνεις επιθέσεις και απαγωγές στη συγκεκριμένη επαρχία και ήδη 300.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τους Ισλαμιστές και έχουν γίνει πρόσφυγες, με αποτελέσμα να αυξάνεται ακόμη περισσότερο η φτώχεια στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.