ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νίγηρας: Αιματηρή επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε χωριό – Έσφαξαν, βίασαν και απήγαγαν παιδιά

Νίγηρας: Αιματηρή επίθεση της Μπόκο Χαράμ σε χωριό – Έσφαξαν, βίασαν και απήγαγαν παιδιά

Άκρατο τρόμο έσπειραν ακόμη μία φορά, στο αιματηρό τους διάβα οι ισλαμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, κατά την εισβολή τους στο Νίγηρα καβάλα σε καμήλες και την επίθεση τους σ’ ένα χωριό περίπου 50 χιλιόμετρα απ’ τα σύνορα.

Οι ισλαμιστές εξτρεμιστές έσφαξαν κατοίκους του χωριού Ενγκαλέουα και πήραν δεκάδες γυναίκες ως ομήρους.

«Άνδρες της Μπόκο Χαράμ …έκοψαν τους λαιμούς εννέα ανθρώπων… πήραν 37 γυναίκες μαζί τους και έφυγαν», είπε ο κυβερνήτης της περιοχής Ντίφα στην κρατική τηλεόραση του Νίγηρα.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας τους καταδιώκουν κι ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες οι γυναίκες θα βρεθούν και θα απελευθερωθούν», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης είπε ότι οι τρομοκράτες επιτέθηκαν στο συγκεκριμένο χωριό επειδή οι κάτοικοί του αντιστέκονται στην κυριαρχία τους.

Ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών προσθέτοντας ότι εκτός απ’ τις γυναίκες οι ισλαμιστές απήγαγαν και παιδιά.

Η Μπόκο Χαράμ δραστηριοποιείται στη Νιγηρία και θεωρείται μια απ’ τις πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις του πλανήτη μαζί με το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος». Ευθύνεται για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό πάνω από δύο εκατομμυρίων Νιγηριανών αφότου ξεκίνησε τη δράση της το 2009.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από τρία χρόνια μέλη της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν στην πόλη Σιμπόκ και απήγαγαν 276 μαθήτριες, οι περισσότερες εκ των οποίων εξακολουθούν να αγνοούνται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.