Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τα μέλη του για νέο «χτύπημα» στο Wimbledon

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί τα μέλη του για νέο «χτύπημα» στο Wimbledon

Εντοπίστηκαν μηνύματα μέσω εταιρείας που παρατηρεί στο διαδίκτυο επικίνδυνες δραστηριότητες τόσο νεοναζί αλλά και τζιχαντιστών.

Ένας ανεπίσημος λογαριασμός του Ισλαμικού κράτους σε δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής (Telegram instant messaging, είναι κάτι ανάλογο με το viber έχοντας ήδη 100 εκατ. downloads) φέρεται να λειτουργεί ως το μέσο επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους με τους «μοναχικούς λύκους» που βρίσκονται στο Λονδίνο (και την Αγγλία γενικότερα) προετοιμάζοντας τρομοκρατικό χτύπημα στο τουρνουά τένις Wimbledon!

Η SITE Intelligence Group (ιδιωτική εταιρία παρακολούθησης με εξειδίκευση στον διαδικτυακό εντοπισμό νεοναζιστών και τζιχαντιστών) εντόπισε ένα ‘κανάλι’ στην συγκεκριμένη εφαρμογή το οποίο είχε την (καθόλου προκλητική) «Lone Mujahid» (ο μοναχικός μουτζαχίντ, δηλαδή ο μοναχικός πολεμιστής) και μέσω αυτού είχαν μοιραστεί χάρτες με λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις που διεξάγεται το τουρνουά, παράλληλα με μηνύματα που παρότρυναν τα μέλη τους Ισλαμικού Κράτους να «χτυπήσουν» το τουρνουά!

«Μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ζητούσαν από τους ‘μοναχικούς λύκους’ να δράσουν με τρόπο ανάλογο με αυτόν της επίθεσης που έγινε στις 22 Μαΐου στο ‘Μάντσεστερ Αρένα’ και μάλιστα στα μηνύματα περιελάμβαναν και εικόνες από το συγκεκριμένο χτύπημα», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της SITE.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι διοργανωτές έχουν αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας, καθώς σε όλους τους χώρους υπάρχουν ένοπλοι αστυνομικοί, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια σχετική ανησυχία η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μετά κι από αυτές τις φήμες. Το τουρνουά αναμένεται να τελειώσει στις 15-16 Ιουλίου και μετά από την ενημέρωση της εταιρείας τα μέταρ θα αυξηθο΄’υν ακόμη περισσότερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.