Μία γυναίκα νεκρή και πέντε τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Λουγκάνσκ

Μία γυναίκα νεκρή και πέντε τραυματίες από βομβιστική επίθεση στο Λουγκάνσκ

Δύο ισχυρές εκρήξεις, η μία με διαφορά μίας ώρας από την άλλη,στοίχισαν τη ζωή σε μια γυναίκα και τραυμάτισαν άλλους πέντε ανθρώπους στο κέντρο της πόλης Λουγκάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

«Περί τις 15:30 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε μια έκρηξη (…) Η αστυνομία θεωρεί ότι πρόκειται για μια επίθεση. Μια γυναίκα είναι νεκρή και άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε αρχικά στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, η Αλίνα Τζιβολούπ.

Μια δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία ώρα αργότερα σε μικρή απόσταση από την πρώτη, κοντά στην έδρα της τοπικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των αρχών, από τη δεύτερη έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Αντρέι Μαρότσκο, εκπρόσωπο του υπουργείο Άμυνας των αυτονομιστών, δηλώσεις του οποίου μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, η γυναίκα η οποία που σκοτώθηκε στην πρώτη έκρηξη ήταν ένα στέλεχος της ιατρικής υπηρεσίας των αυτονομιστικών αρχών, ενώ οι πέντε πρώτοι τραυματίες είναι άμαχοι.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε «έναν εκρηκτικό μηχανισμό γεμάτο με κομμάτια μέταλλο που είχε τοποθετηθεί μέσα σε έναν κάδο απορριμμάτων» και πρόσθεσε ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διεξάγουν έρευνα.

Από τον Απρίλιο του 2014 η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 10.000 ανθρώπους. Παρά την κήρυξη πολλών εκεχειριών, αιματηρές συγκρούσεις καταγράφονται συχνά κατά μήκος των γραμμών των μετώπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.