«ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017»: H Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου

«ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017»: H Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου

Στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Αιγύπτου εντός του FIR Καΐρου, θα διεξαχθεί Κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017».

Η «ΜΕΔΟΥΣΑ» ξεκινά στις 30 Ιουλίου με τις εν όρμω δραστηριότητές της στη ναυτική βάση Αλεξάνδρειας και στην αεροπορική βάση Jinkless και θα ακολουθήσουν οι εν πλω δραστηριότητες.

Τα βασικά αντικείμενα της συνεργασίας/συνεκπαίδευσης περιλαμβάνουν:

Τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων στο τακτικό επίπεδο.

Τη εξάσκηση ναυτικών δυνάμεων σε διαδικασίες ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, καθώς και πολέμου επιφανείας.

Τη εξάσκηση αεροπορικών δυνάμεων σε διαδικασίες προστασίας και προσβολής στόχων επιφανείας.

Τη αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Τη εξάσκηση σε διαδικασίες έρευνας-διάσωσης (SAR), νηοψίας και ΜΙΟ (Maritime Interdiction Operations) και

Τη εκτέλεση ασκήσεως πυρών.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 φρεγάτες, ένα υποβρύχιο, 4 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος AWACS, ένα ελικόπτερο CHINOOK και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με ένα ελικοπτεροφόρο, ένα φρεγάτα,ένα υποβρύχιο, ένα πυραυλάκατο, 6 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος C-130, ένα αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων.

Την Τετάρτη 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), εν πλω, επί της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ και του ελικοπτεροφόρου ENS ANWAR EL SADAT, με την παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη , του αρχηγού του ΓΕΕΔ της Αιγύπτου, αντιστρατήγου Mahmoud Hegazy, του αρχηγού ΓEN αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη και του αρχηγού του πολεμικού ναυτικού της Αιγύπτου, αντιναυάρχου Khaled Hassan Saeed.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.