«ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017»: Σε πλήρη εξέλιξη η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου – «Μήνυμα» σε Τουρκία (φωτό)

«ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017»: Σε πλήρη εξέλιξη η αεροναυτική άσκηση Ελλάδας-Αιγύπτου – «Μήνυμα» σε Τουρκία (φωτό)

Στο πλαίσιο της εν πλω φάσης της κοινής αεροναυτικής άσκησης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017», πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι δραστηριότητες της ημέρας διακεκριμένων επισκεπτών (DV Day), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, επί της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» και του ελικοπτεροφόρου «ENS ANWAR EL SADAT».

Είναι μια περίοδος με μεγάλες εντάσεις στην περιοχή της Μεσογείου ειδικότερα μετά από την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας που με NAVTEX της δεσμεύει την κυπριακή ΑΟΖ για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις της με το αμερικανικό Ναυτικό και την Κυπριακή Δημοκρατία να προχωρά σε επίσημα διαβήματα προς τις ΗΠΑ.

Η άσκηση αυτή έρχεται στέλνει σαφή μηνύματα για την ετοιμότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που είναι αποφασισμένες να προστατέψουν με κάθε κόστος την εδαφική κυριαρχία του Ελληνισμού σε όποιο θέατρο παραστεί ανάγκη.

Με την «ΜΕΔΟΥΣΑ 1/2017» Ελλάδα και Αίγυπτος έρχονται πιο κοντά σε στρατιωτικό επίπεδο στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την γείτονα χώρα. Την ίδια μάλιστα στιγμή λαμβάνει χώρα και η ελληνοκυπριακή άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ 05/17» στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ).

Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazy, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, Vice Admiral Ahmed Khaled Hassan Saeed.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων περιέλαβε γυμνάσια πυρών, νηοψίας και αεροπορικής προσβολής ναυτικής δύναμης, καθώς και επίδειξη αμφίβιας ενέργειας.

Η άσκηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ολοκληρώνεται αύριο.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.