ΕΛ. ΑΣ: Αποχαιρετά τον αστυνομικό σκύλο Blanco ο οποίος…βγήκε στη σύνταξη! (φωτό)

ΕΛ. ΑΣ: Αποχαιρετά τον αστυνομικό σκύλο Blanco ο οποίος…βγήκε στη σύνταξη! (φωτό)

Το συγκινητικό «αντίο» της ΕΛΑΣ στον πιστό τετράποδο συνεργάτη της…

Με ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Twitter εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της η Ελληνική Αστυνομία προς το Λαμπραντόρ – ανιχνευτή Blanco, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο αστυνομικό έργο.

Ο συνεργάτης της όπως γράφει στο tweet της η ΕΛΑΣ είναι τέως Αστυνομικός Σκύλος Ανιχνευτής Εκρηκτικών Υλών και… «συνταξιοδοτήθηκε» προσφάτως

Οι σκύλοι ανίχνευσης εκρηκτικών υλών συνδράμουν με τις αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Εντοπισμού Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για την ανεύρεση εκρηκτικών μηχανισμών και τον έλεγχο χώρων.

Η άριστη όσφρησή τους οδηγεί στην αμεσότερη ανεύρεση εκρηκτικών υλών και στην αποτελεσματικότερη έρευνα χώρων, η οποία γίνεται είτε προληπτικά ή κατόπιν ενημέρωσης για ύπαρξη συγκεκριμένου υλικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάνουν καθημερινά περισσότερες από 20 προληπτικές έρευνες, εκτός των απειλητικών τηλεφωνημάτων. Όταν ο σκύλος εντοπίζει την ακριβή θέση εκρηκτικών, έχει εκπαιδευτεί να κάθεται και να παραμένει σιωπηλός σε εκείνη τη θέση διατηρώντας παθητική στάση. Όπως αναφέρει η Αστυνομία, τα Λαμπραντόρ χρησιμοποιούνται κυρίως στην ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.