Τρεις γυναίκες-καμικάζι σκόρπισαν το θάνατο στη Νιγηρία – Δεκάδες τραυματίες και 28 νεκροί (βίντεο)

Τρεις γυναίκες-καμικάζι σκόρπισαν το θάνατο στη Νιγηρία – Δεκάδες τραυματίες και 28 νεκροί (βίντεο)

Σκόρπισαν το θάνατο τρεις γυναίκες-καιμικάζι που ήταν μέλη της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε αγορά του Μανταράρι, 25 χιλιόμετρα μακριά από το Μαϊντουγκούρι.

Συνολικά τραυματίστηκαν 83 άτομα στις τρεις εκρήξεις σ’ αυτή την περιοχή της χώρας, που είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και της Μπόκο Χαράμ.

«Η πρώτη γυναίκα ανατινάχθηκε προκαλώντας πανικό», είπε ο Μπάμπα Κούρα, μέλος της εθελοντικής φρουράς που συγκροτήθηκε για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές. «Οι άνθρωποι έτρεχαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, όταν οι άλλες δύο βομβίστριες πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους προκαλώντας τις μεγαλύτερες απώλειες», συμπλήρωσε.

Ο στρατός της Νιγηρίας κατάφερε πέρυσι να ανακτήσει μεγάλο μέρος των εδαφών που έλεγχαν οι ισλαμιστές αντάρτες. Αλλά οι τελευταίοι αντεπιτέθηκαν λυσσαλέα από τον περασμένο Ιούνιο σκοτώνοντας τουλάχιστον 143 άτομα μέχρι τη χθεσινή επίθεση.

Η Μπόκο Χαράμ έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια έναν πόλεμο με στόχο τη δημιουργία ενός Ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ προκάλεσε διεθνή κατακραυγή τον Απρίλιο του 2014 με την απαγωγή άνω των 200 μαθητριών, γνωστών ως «τα κορίτσια του Τσιμπόκ».

Στα οκτώ χρόνια της δράσης πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους ενώ κάπου 2,7 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.