ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τέσσερις ύποπτοι που αναζητούν οι Αρχές για την τρομοκρατική επίθεση (φωτό)

Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τέσσερις ύποπτοι που αναζητούν οι Αρχές για την τρομοκρατική επίθεση (φωτό)

Τα ονόματα και τις φωτογραφίες των τεσσάρων υπόπτων τρομοκρατών που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas στο κέντρο της Βαρκελώνης, έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους Μούσα Ουκαμπίρ (αδερφό του Ντρις Ουκαμπίρ που είχε νοικιάσει το λευκό βαν), Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος στο κέντρο της καταλανικής πρωτεύουσας, προκαλώντας τον θάνατο 14 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 100.

Μούσα Ουκαμπίρ, Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί, Γιουνές Αμπουγιακούμπ (από αριστερά προς δεξιά)

Και οι τέσσερις είναι μαροκινής καταγωγής, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, το τρομοκρατικό γκρουπ που σχεδίασε και εκτέλεσε το χτύπημα στο κέντρο της Βαρκελώνης, απαρτίζεται από τουλάχιστον 12 άτομα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 24χρονος Χισαμί και ο 22χρονος Αμπουγιακούμπ κατοικούν σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Ισπανία, ενώ ο 18χρονος Ααλαά και ο 17χρονος Ουκαμπίρ κατοικούν στο χωριό Ribes de Freser.

Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι σκοτώθηκαν πέντε δράστες, οι τρεις εκ των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ έχουν γίνει και τρεις συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο 28χρονος Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος νοίκιασε το λευκό βαν που χρησιμοποιήθηκε για την πολύνεκρη επίθεση στη Las Ramplas.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ισπανικές αρχές πιστεύουν ότι είχαν νοικιαστεί δύο βανάκια στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ, καθώς το τρομοκρατικό δίκτυο είχε οργανώσει ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, πιθανόν με τη χρήση και εκρηκτικών μηχανισμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.