Νέα δεδομένα στην τρομοκρατική επίθεση στην Καταλονία – Βρέθηκε ζώνη με εκρηκτικά στην Αλκανάρ

Νέα δεδομένα στην τρομοκρατική επίθεση στην Καταλονία – Βρέθηκε ζώνη με εκρηκτικά στην Αλκανάρ

Μετά από έρευνα της αστυνομίας ανακαλύφθηκε πως οι τρομοκράτες από το Μαρόκο διέθεταν ζώνες με ενεργά εκρηκτικά και μία από αυτές εντοπίστηκε στο σπίτι της πόλης Αλκανάρ, στο οποίο είχαν αποθηκευτεί οι 120 μπουκάλες βουτανίου και το οποίο γκρεμίστηκε μετά από έκρηξη.

Σύμφωνα με νεώτερη πληροφόρηση, η καταλανική αστυνομία εντόπισε μία ζώνη με ενεργά εκρηκτικά στα χαλάσματα του σπιτιού, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών που σκόπευαν να ενεργοποιήσουν οι τρομοκράτες σε μία ευρύτερη επίθεση στην περιοχή της Καταλονίας. Στο ίδιο σπίτι βρέθηκε και το πτώμα του ιμάμη Αμπντελμπακί Ες Σατί, ο οποίος θεωρείται ως εγκέφαλος της όλης επιχείρησης και ενός ακόμα ατόμου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramblas στη Βαρκελώνη και στην πόλη Καμπρίλς, σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι και άλλοι 120 τραυματίστηκαν. Στη δεύτερη επίθεση, οι πέντε τρομοκράτες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας Audi που ανατράπηκε, φορούσαν ζώνες με ψεύτικα εκρηκτικά, όπως και ο οδηγός του λευκού βαν που σκόρπισε τον θάνατο στο κέντρο της καταλανιμκής πρωτεύουσας, Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος εντοπίστηκε σε αμπελώνα 30 χιλιόμετρα μακριά από τη Βαρκελώνη, πέφτοντας νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.