ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Απόδραση μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Απόδραση μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα

Στις τέσσερις το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε απόδραση μεταναστών από το Κέντρο Κράτησης στην Αμυγδαλέζα…

Οι μετανάστες απέδρασαν από έναν ειδικό χώρο στον οποίο κρατούνται άτομα που είχαν καταθέσει αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.

Συνολικά απέδρασαν δέκα άτομα Αργεντινοί και Τυνήσιοι. Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν εντοπιστεί και συλληφθεί πέντε άτομα.

Και όλα αυτά ενώ παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες σημαντική αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά νησιά από την Τουρκία, με αποτέλεσμα η χώρα να υφίσταται πίεση ειδικά στα νησιά, ενώ το ενδιαφέρον της Ευρώπης έχει πλέον στραφεί σχεδόν αποκλειστικά στην Ιταλία και την Ισπανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι σήμερα, περισσότεροι από 215 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν νωρίς το πρωί, στη Λέσβο. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πέντε περιστατικά αφίξεων περισυνελέγησαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex 10 άτομα, ανοικτά της Αγριλιάς, στη νοτιοδυτική Λέσβο, 68 άτομα στην Τσιχράντα στη βορειοδυτική Λέσβο, 21 άτομα από πλαστική βάρκα, ένα μίλι ανοικτά του λιμανιού της πόλης της Μυτιλήνης και 116 άτομα από δυο βάρκες ανοικτά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.