ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εξάρθρωση σπείρας ληστών-διαρρηκτών στην Βόρεια Ελλάδα από την ΕΛ. ΑΣ.

Εξάρθρωση σπείρας ληστών-διαρρηκτών στην Βόρεια Ελλάδα από την ΕΛ. ΑΣ.

Συμμορία, που ενέχεται σε ένοπλη ληστεία και διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, εξαρθρώθηκε, με τη σύλληψη δύο εκ των δραστών, ηλικίας 40 και 41 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ακόμη συνεργών τους.

Τα μέλη της σπείρας συμμετείχαν σε ένοπλη ληστεία και 9 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, τετελεσμένες και σε απόπειρα, απ? όπου αφαίρεσαν χρήματα και πλήθος κοσμημάτων.

Η δράση τους εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Πέλλας και Καβάλας.

Προκειμένου να μη γίνονται αντιληπτοί και να παραπλανούν τις αστυνομικές Αρχές, τοποθετούσαν μεμβράνες διαφορετικών χρωμάτων στο όχημα που χρησιμοποιούσαν για την προσέγγιση των στόχων τους και τη διαφυγή τους

Επιπλέον, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο τοποθετούσαν κάθε φορά διαφορετικές πινακίδες κυκλοφορίας που αφαίρεσαν σε προγενέστερο χρόνο από άλλα οχήματα

Για να αποφύγουν πιθανό εντοπισμό και σύλληψή τους, κατείχαν και χρησιμοποιούσαν φορητό ασύρματο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 35χρονος, καθώς σε αποθήκη ιδιοκτησίας του όπου μετέβαιναν οι δράστες, βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, τα οποία και κατασχέθηκαν

Στα ίχνη και στην εξάρθρωση της συμμορίας οδήγησε η συστηματική και πολυήμερη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι συλληφθέντες με τους τρείς συνεργούς τους, τουλάχιστον από τις 11-08-2017, συνέστησαν συμμορία. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε χρονικό διάστημα 20 ημερώναπό τη ληστεία και τις κλοπές αφαίρεσαν χρήματα, χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και μεγάλο αριθμό κοσμημάτων. Επιπλέον, αφαίρεσαν ένα φορτηγό και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας από τρία (3) οχήματα.

Σημειώνεται ότι, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία Δικαστικής Αρχής στα σπίτια των δύο συλληφθέντων, σε τροχόσπιτά τους που βρισκόταν σε περιοχή της Χαλκιδικής, αλλά και σε οικία ενός εκ των συνεργών τους στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.850 ευρώ, ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητός πομποδέκτης και διαρρηκτικά εργαλεία. Εντοπίστηκε ακόμη και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του 35χρονου στον Εύοσμο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν κοσμήματα και πλήθος μηχανημάτων τήξης, επεξεργασίας και παραγωγής χρυσού, ενώ κατασχέθηκε και μηχάνημα καταγραφής που κατέγραφε παράνομα κινήσεις δημόσιου χώρου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.