ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ξεκινά εκ νέου η παραγωγή και η ένταξη στο ρωσικό Ναυτικό των Zubr: «Έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά»! (βίντεο)

Ξεκινά εκ νέου η παραγωγή και η ένταξη στο ρωσικό Ναυτικό των Zubr: «Έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά»! (βίντεο)

Η Ρωσία πρόκειται να αποκτήσει περισσότερα πλοία ταχείας μεταφοράς -αερόστρωμνα- Zubr (“Bison”), το γιγάντιο αερόστρωμνο 555 τόνων και μήκους 187 ποδών που μπορεί να μεταφέρει τρία άρματα μάχης, δέκα μικρότερα τεθωρακισμένα οχήματα ή πεντακόσιους στρατιώτες, τέσσερα από τα οποία υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και έχουν ταλαιπωρηθεί λόγω μη προμήθειας ανταλλακτικών εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης.

Η κατασκευή του πρώτου σκάφους προγραμματίστηκε να ξεκινήσει το 2018, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik News, το οποίο δεν προσδιόρισε πόσα πλοία πρόκειται να κατασκευαστούν.

Για λόγους σύγκρισης, το αντίστοιχο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) είναι το Αερόστρωμνο Αποβατικό Σκάφος ή LCAC, το οποίο ζυγίζει μόνο 182 τόνους και μπορεί να μεταφέρει μόνο ένα άρμα μάχης.

“Δεν υπάρχουν αρκετά ρωσικά αποβατικά πλοία των project “Dyugon” και “Gyurza” για να επιλύσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ναυτικό και το Σώμα Πεζοναυτών”, ανέφερε το Sputnik News.

“Το Zubr έχει δοκιμαστεί επιτυχώς και είναι ακόμα σε ζήτηση στο εξωτερικό”.

Το Zubr διαθέτει υψηλής θερμοκρασίας αεροστρόβιλους κινητήρες που αποδίδουν μέγιστη ταχύτητα των 60 κόμβων. Το Naval-Technology.Com περιγραφεί τη σχεδίαση Zubr ως “έναν πλωτήρα τετράγωνου σχήματος του σκάφος του οποίου παρέχει μια λαστιχένια, σταθερή και πλώιμη σχεδίαση. Η υπερκατασκευή του πλωτήρα διαιρείται από δύο διαμήκη διαφράγματα σε τρεις λειτουργικούς χώρους. Ο μεσαίος χώρος περιλαμβάνει το διαμέρισμά των τεθωρακισμένων οχημάτων που θα αποβιβαστούν με διαδρόμους τροχοδρόμησης και αναβαθμίδες φορτοεκφόρτωσης. Οι δυο εξωτερικοί τομείς στεγάζουν τις μονάδες βοηθητικής ισχύος, τα διαμερίσματα των στρατιωτών, του χώρους διαβίωσης του πληρώματος και τις εγκαταστάσεις υποστήριξης ζωής και πυρηνικής, βιολογικής, χημικής προστασίας (ΠΒΧ)”.

Το Zubr είναι οπλισμένο με δυο πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, τέσσερις εκτοξευτές αντιαεροπορικών πυραύλων μικρής εμβέλειας Igla-M και δυο πυροβόλα των τριάντα χιλιοστών. Όπως προβλέπεται για τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αμυντικών θεμάτων, υπάρχουν κάποιες μεγάλες αξιώσεις για την ικανότητα του Zubr. “Το πλοίο έχει την ικανότητα να αποβιβάσει στρατιώτες στο 78 τοις εκατό των ακατέργαστων ακτών σε ολόκληρο τον κόσμο”, ισχυρίζεται το Sputnik News.

“Επιπλέον, το Zubr είναι αόρατο στους σταθμούς ραντάρ. Αυτό το φαινόμενο επιτυγχάνεται λόγω του γεγονότος οτι κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, το πλοίο πλέει μέσα σε ένα γιγάντιο σύννεφο εκτοξευόμενου ύδατος, το οποίο “θολώνει” τις εξωτερικές επιφάνειες του στις οθόνες του ραντάρ”.

Εξίσου ενδιαφέρον είναι ο ισχυρισμός ότι η αναβίωση της παραγωγής του Zubr είναι μια απάντηση στο διεθνές ενδιαφέρον.

Και τα ελληνικά Zubr:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.