«Συναγερμός» στην Κορεατική- Μαζική εκκένωση 60.000 Ιαπώνων πολιτών από τη Ν.Κορέα

«Συναγερμός» στην Κορεατική- Μαζική εκκένωση 60.000 Ιαπώνων πολιτών από τη Ν.Κορέα

Οι συνέπειες της επικίνδυνης κλιμάκωσης στην Κορεατική γίνονται πλέον εμφανείς και στην Ιαπωνία, έπειτα από την τελευταία πυρηνική δοκιμή στην οποία προχώρησε το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Μάλιστα, η Ιαπωνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την έγκαιρη εκκένωση πολιτών της που διαμένουν στη Νότια Κορέα.

«Υπάρχει η πιθανότητα νέων προκλήσεων», δήλωσε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε μετά τη συνάντηση που είχε χθες με αξιωματούχους του κυβερνητικού συνασπισμού. «Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να κάνουμε ότι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας», πρόσθεσε.

Σε απάντηση στην έκτη πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, Ιαπωνία και ΗΠΑ επιδιώκουν να επιταχύνουν τις οικονομικές πιέσεις σε βάρος της Πιόνγιανγκ μέσω της επιβολής ενός πετρελαικού εμπάργκο. Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Τζέιμς Μάτις δήλωσε πως, οποιαδήποτε απειλή για τις ΗΠΑ ή τους συμμάχους της θα έχει μία “μαζική στρατιωτική απάντηση”.

Σχέδιο τεσσάρων σταδίων

Υπάρχουν συνολικά περίπου 38.000 χιλιάδες Ιάπωνες μόνιμοι κάτοικοι στη Νότια Κορέα, καθώς και άλλοι 19 χιλιάδες που την επισκέπτονται ως τουρίστες.

«Εάν οι ΗΠΑ αποφάσιζαν να επιτεθούν στην Πιόνγιανγκ, η ιαπωνική κυβέρνηση θα ξεκινούσε την άμεση εκκένωση του πληθυσμού της», ανέφερε ιαπωνική πηγή.

Το Τόκιο σχεδιάζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τεσσάρων σταδίων που σχετίζεται με τη σοβαρότητα της κατάστασης: να αποθαρρύνει όλους όσοι σχεδιάζουν να επισκεφθούν ως τουρίστες τη Νότιο Κορέα, να παγώσει όλα τα ταξίδια προς τη Ν. Κορέα, να ζητήσει από τους Ιάπωνες υπηκόους να εγκαταλείψουν το νοτιοκορεατικό έδαφος και να τους παροτρύνει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Σεούλ συμφώνησε επίσης να παραχωρήσει στους Ιάπωνες υπηκόους πρόσβαση σε ασφαλείς ζώνες, όπως ορισμένοι σταθμοί μετρό, εκκλησίες και εμπορικά κέντρα, όπως υποστηρίζει ανώνυμη ιαπωνική πηγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.