Δύο άνδρες συνελήφθησαν μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών, εξαρτημάτων βόμβας και πυροκροτητών σε ένα διαμέρισμα στο Βιλζουΐφ, ένα προάστιο του Παρισιού, αναφέρουν οι AFP.

Οι τρομοκράτες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχεδίαζαν να ανατινάξουν εκκλησία.

Μετά από πληροφορίες που έδωσε ένας άνδρας που εκτελούσε εργασίες συντήρησης, η Αστυνομία έκανε έφοδο σε ένα διαμέρισμα στο προάστιο του Παρισιού και βρήκε εκρηκτικά υλικά , συμπεριλαμβανομένων των συστατικών για εκρηκτικά φτιαγμένα από TATP (τριπεροξείδιο της τριακετόνης), φιάλες υγραερίου και σύρμα, σύμφωνα με αρκετά τοπικά ΜΜΕ.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν και θα παρουσιαστούν ενώπιον δικαστή την Παρασκευή, σύμφωνα με την AFP.

Ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ένας από τους άνδρες παραδέχτηκε πως πούλησε αλεξίσφαιρα γιλέκα σε άλλο άτομο που με την σειρά του τα έδωσε στον Sid Ahmed Ghlam.

Ο 23χρονος Αλγερινός φοιτητής Ghlam είναι ύποπτος για τη δολοφονία μιας γυναίκας τον Απρίλιο και πιθανότατα σχεδιάζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε εκκλησίες, αναφέρει η AFP.

Η αντιτρομοκρατική περικύκλωσε το κτίριο, στη λεωφόρο Chastenet-de-Géry, γύρω στις 3 μ.μ. και άρχισε να εκκενώνει κατοίκους. «Βασίζομαι στην αστυνομία για μια «λεπτή» επιχείρηση», έγραψε ο δήμαρχος του Βιλζουΐφ στο Facebook, «ανεβάζοντας» μια φωτογραφία από τη σκηνή.

Το ΤΑΤΡ ή το τριπεροξείδιο της τριακετόνης είναι μια εκρηκτική ένωση που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας εύκολα διαθέσιμα συστατικά, όπως βερνίκι νυχιών και χλωρίνη. Μερικές φορές γνωστή ως «η μητέρα του Σατανά», χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή του 2016 στις Βρυξέλλες αλλά και του Μάντσεστερ Αρένα τον Μάιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!