ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μ.Βρετανία: Κατηγορούμενος ο 18χρονος μουσουλμάνος για την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Parsons Green του Λονδίνου

Μ.Βρετανία: Κατηγορούμενος ο 18χρονος μουσουλμάνος για την τρομοκρατική επίθεση στο σταθμό Parsons Green του Λονδίνου

Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο σταθμό Parsons Green, στο μετρό του Λονδίνου, η Βρετανική αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στον 18χρονο που είχε συλλάβει, στο πλαίσιο των ερευνών, για την επίθεση με αυτοσχέδια βόμβα και των τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Ο Άχμεντ Χάσαν, που συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στο Ντόβερ, κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας και χρήση εκρηκτικών, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Ο 18χρονος θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστήριο του Ουέστμινστερ στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η βόμβα στο μετρό του Λονδίνου ήταν «πολύ επικίνδυνη», αλλά «εξερράγη εν μέρει»

Η αυτοσχέδια βόμβα που εξερράγη εν μέρει με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι σε έναν συρμό γεμάτο κόσμο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, θα μπορούσε να είχε προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης της πόλης.

Η βόμβα, που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο εσωτερικό του βαγονιού ενός συρμού στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του μετρό στο δυτικό Λονδίνο την περασμένη Παρασκευή, είναι το πέμπτο σοβαρό τρομοκρατικό περιστατικό στη Βρετανία φέτος.

Έξι άνδρες έχουν συλληφθεί σε σχέση με την επίθεση και τέσσερις παραμένουν υπό κράτηση.

«Ήταν μια πολύ πολύ επικίνδυνη βόμβα. Εξερράγη εν μέρει, έφερε μια μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και ήταν γεμάτη σφαιρίδια. Άρα θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε η Κρεσίντα Ντικ, επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είπε πως έχουν αποτραπεί έξι επιθέσεις τους τελευταίους αρκετούς μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.