ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ρωσική Αεροπορία εξουδετέρωσε 5 «πολέμαρχους» υπεύθυνους για την επίθεση κατά των Ρώσων Στρατονόμων στην Ιντλίμπ

Η ρωσική Αεροπορία εξουδετέρωσε 5 «πολέμαρχους» υπεύθυνους για την επίθεση κατά των Ρώσων Στρατονόμων στην Ιντλίμπ

Πέντε αρχηγοί της Αλ-Νούσρα, οι οποίοι διέταξαν την επίθεση κατά της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας στην επαρχία Χάμα νωρίτερα το Σεπτέμβριο, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η «χειρουργική» αεροπορική επιδρομή στόχευσε τους διοικητές του Tahrir al-Sham, μιας ομάδας που σχηματίστηκε μετά την κατάρρευση της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ-Νούσρα, κοντά στην πόλη Ιντλίμπ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ. 32 ακόμη ισλαμιστές σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Η επίθεση στη ρωσική στρατιωτική αστυνομία πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Χάμα, 80 χλμ. Από το Ιντλίμπ, στις 18 Σεπτεμβρίου, ανέφερε ο Konashenkov.

«Συνεχίζονται τα ειδικά μέτρα για την εξεύρεση και εξουδετέρωση όλων των μαχητών που εμπλέκονται στην επίθεση κατά των ρωσικών στρατευμάτων στη Συρία», δήλωσε.

Μεταξύ των διοικητών που σκοτώθηκαν στο Ιντλίμπ είναι ένας «χρηματοοικονομικός εμίρης», ο επικεφαλής του νότιου τομέα του Ιντλίμπ, ο σύμβουλος του «υπουργού πολέμου», ένας δικαστής της Σαρία και ένας βοηθός ενός πνευματικού ηγέτη.

Το η επιδρομή είχε επίσης ως αποτέλεσμα την καταστροφή μιας κοντινής αποθήκης πυρομαχικών και εκρηκτικών και έξι SUV με όπλα μεγάλου διαμετρήματος, πρόσθεσε ο Konashenkov.

Το περιστατικό στο Χάμα ανακοινώθηκε νωρίτερα από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, το οποίο ανέφερε ότι μαχητές από ένα παρακλάδι της Αλ-Νούσρα επιχείρησαν να συλλάβουν μια μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας, η οποία έχει εντολή να παρακολουθεί την ζώνη κατάπαυσης πυρός του Ιντλίμπ.

Η ρωσική διοίκηση στη Συρία διέταξε τότε μια επιχείρηση για να αποκρούσει την επίθεση των μαχητών, συμπεριλαμβανομένων αεροπορικών επιθέσεων και χερσαίας επίθεσης που διενέργησαν οι στρατονόμοι και οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις. Η ρωσική μονάδα διασώθηκε με επιτυχία.

Η επίθεση των ισλαμιστών σταματήθηκε επιτυχώς και οι μαχητές υπέστησαν βαριές απώλειες. Οι εκτιμώμενες απώλειες περιλαμβάνουν περίπου 850 μαχητές, 11 άρματα μάχης, τρία οχήματα, 46 οπλισμένα φορτηγά, πέντε ολμοβόλα, 20 φορτηγά και 38 αποθήκες πυρομαχικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.