Aυτοκτόνησε λίγο πριν συλληφθεί ο μακελάρης του Λας Βέγκας (upd)

Aυτοκτόνησε λίγο πριν συλληφθεί ο μακελάρης του Λας Βέγκας (upd)

Ο 64χρονος Στίβεν Πάντοκ κάτοικος της Νεβάδα σκότωσε πάνω από 50 άτομα σε συναυλία που έγινε χθες το βράδυ στο Λας Βέγκας. Ποιος είναι όμως και ποιοι οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη;

Πόσο αρρωστημένο μυαλό μπορεί να έχει ένας 64χρονος άνδρας, ο οποίος, κραδαίνοντας το ημιαυτόματο όπλο του,το άδειασε πάνω στα κορμιά μουσικόφιλων θεατών; Η συναυλία στο Λας Βέγκας μετατράπηκε σε….τάφο τουλάχιστον 50 ατόμων.

Τι σκεφτόταν ο άνδρας αυτός, κάτοικος της Νεβάδα, την ώρα που πυροβολούσε ασταμάτητα σκοτώνοντας εν ψυχρώ πάνω από 50 συμπολίτες του σαν να ήθελε να κάνει επίδειξη των ικανοτήτων του στην σκοποβολή;

Πώς μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους ένα τέτοιο μακελειό αν σκεφθεί κανείς ότι γι΄αυτό τον άνδρα δεν υπάρχει ποινικό μητρώο. “Ο Στίβεν Πάντοκ έδρασε μόνος του, σαν να ήταν ένας μοναχικός λύκος”, είναι η επίσημη ανακοίνωση του σερίφη του Λας Βέγκας.

Η αστυνομία του Λας Βέγκας προσπαθήσει να διαλευκάνει το μυστήριο αναζητώντας τα κίνητρα τη αποτρόπαιας αυτής πράξης. Μήπως είχε ψυχολογικά προβλήματα; Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν κάποια στιγμή φήμες ότι είχε ακροαριστερές ιδέες και μισούσε θανάσιμα τον Ντόναλντ Τραμπ.

Για να διαλευκάνουν το μυστήριο, οι αρχές του Λας Βέγκας ανακρίνουν σχετικά με την υπόθεση και τη σύντροφό του, Μαριλού Ντάνλεϊ. Ο δράστης δεν ήταν μέλος κάποιας οργάνωσης, ωστόσο, το δωμάτιό του ήταν γεμάτο αυτόματα όπλα γεγονός που δείχνει ότι είχε “κακές” προθέσεις.

Στο δωμάτιο του Πάντοκ βρέθηκαν τουλάχιστον δέκα όπλα.

Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και στοιχεία της συντρόφου του. Η γυναίκα είναι ασιατικής καταγωγής, ονομάζεται Μέρι Λου Ντάνλεϊ, έχει ύψος περίπου 1,50 μ., βάρος περί τα 65 κιλά και η αστυνομία δεν πιστεύει πως πήρε συμμετείχε στους πυροβολισμούς. Η γυναίκα εντοπίστηκε, αλλά προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα για τον ρόλο της.

Επιπλέον, δεν υπάρχει καμία αναφορά στα κίνητρα του δράστη, όμως το περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό και η αστυνομία τον χαρακτηρίζει «μοναχικό λύκο».

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως οι σφαίρες έρχονταν «από ψηλά» και σύμφωνα με πληροφορίες, το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου εξουδετερώθηκε ο δράστης ήταν γεμάτο όπλα.

Τη συναυλία «Route 91 Harvest» παρακολουθούσαν 30.000 θεατές την ώρα της επίθεσης. Πρόκειται για ένα πολύ διάσημο φεστιβάλ μουσικής, με το εισιτήριο να ξεκινά από 180 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μεγάλο μέρος της αμερικανικής μεγαλούπολης παρέμεινε αποκλεισμένο για ώρες μετά την επίθεση, με δεκάδες ανθρώπους να μένουν κλεισμένοι μέσα σε καζίνο, εστιατόρια, συναυλιακούς χώρους, κλαμπ και μπαρ, ενώ κλειστό έμεινε και το αεροδρόμιο του Λας Βέγκας, με τις πτήσεις να εκτρέπονται προς γειτονικές περιοχές για περίπου δύο ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.