ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έτσι «τελειώνουν» τους… ισλαμιστές στη Ρωσία

Έτσι «τελειώνουν» τους… ισλαμιστές στη Ρωσία

Εν αντιθέσει με την Ευρωπαϊκή ολιγωρία, όσον αφορά την καταπολέμηση ισλαμιστικών «κύκλων» έτοιμων να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές ενέργειες, στη Ρωσία η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική.

Ειδικότερα, ένας πυρήνας του Ισλαμικού Κράτους που δρούσε στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου και έπαιρνε εντολές από το εξωτερικό εξαρθρώθηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας.

Οι ισλαμιστές σχεδίαζαν εκρήξεις σε πολυσύχναστες περιοχές και σε εγκαταστάσεις υποδομής, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Ως αποτέλεσμα έρευνας που διεξήχθη στις 30 Σεπτεμβρίου 2017, η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας σταμάτησε τις δραστηριότητες ενός μυστικού πυρήνα της διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει: «Τα μέλη του πυρήνα σχεδίαζαν να διαπράξουν τρομοκρατικές επιθέσεις το Σεπτέμβριο του 2017 σε πολυσύχναστους χώρους και σε εγκαταστάσεις υποδομής».

Κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, όπλα και χειροβομβίδες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, ο ισλαμιστικός πυρήνας περιλαμβάνει ρώσους υπηκόους από την περιοχή του Βορείου Καυκάσου και ελεγχόταν από ξένους παράγοντες. Συνελήφθησαν όλοι οι ισλαμιστές, ενώ κατασχέθηκαν δύο ισχυρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές, όπλα και χειροβομβίδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.