Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. βρίσκονται δυο άτομα στην Ημαθία οι οποίοι εκτός από τις πέντε ληστείες που είχαν πραγματοποιήσει προσπαθήσαν να διαφύγουν της σύλληψης εμβολίζοντας όχημα της αστυνομίας.

Το όχημα ήταν κλεμμένο, ενώ οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 52 ετών, είχαν προβεί σε διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα διαφόρων περιοχών στην Ημαθία και στην Πιερία.

Οι δύο Έλληνες κακοποιοί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς στον Νομό Ημαθίας. Ακολούθησε καταδίωξη και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, εμβόλισαν περιπολικό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας, τα δύο άτομα εγκλωβίστηκαν και συνελήφθησαν.

Στο κλεμμένο αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκαν τα κλοπιμαία από την τελευταία τους «δουλειά», αξίας τουλάχιστον 3.500 ευρώ, καθώς και εργαλεία διάρρηξης.

Το όχημα που χρησιμοποίησαν είχε κλαπεί στις 25 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, προέκυψε ότι:

– τα ξημερώματα της 28 Σεπτεμβρίου 2017 είχαν διαπράξει 3 κλοπές – διαρρήξεις από καταστήματα σε περιοχές της Πιερίας και

– τα ξημερώματα της 18 Σεπτεμβρίου 2017 διέπραξαν μία κλοπή – διάρρηξη από κατάστημα σε περιοχή της Ημαθίας, αφαιρώντας διάφορα προϊόντα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται στις 3.950 ευρώ.

Επίσης εντοπίστηκε σε κοντινή περιοχή και το δεύτερο όχημα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε κλαπεί το βράδυ της 2 προς 3 Οκτωβρίου 2017 από περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχο του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για την αναζήτηση των συνεργών τους και την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη λεία των δύο ληστών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!