ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρευνα: Η Β.Κορέα μπορεί με τα πυρηνικά της να… εξαϋλώσει έως και 4 εκατ. ανθρώπους (φωτό)

Έρευνα: Η Β.Κορέα μπορεί με τα πυρηνικά της να… εξαϋλώσει έως και 4 εκατ. ανθρώπους (φωτό)

Ήδη οι κοινωνίες που περιβάλλουν το περίκλειστο καθεστώς της Βορείου Κορέας είναι φοβισμένες από μια ενδεχόμενη πυρηνική επίθεση. Μολαταύτα, μία νέα είδηση έρχεται να σπείρει τον απόλυτο τρόμο, αφού σύμφωνα μει ειδικούς, μονάχα μερικές από τις πυρηνικές κεφαλές του Κιμ Γιονγκ Ουν θα μπορούσαν να ξεπαστρέψουν ολόκληρες μεγαλουπόλεις, όπως η Σεούλ και το Τόκιο.

Σύμφωνα με τη νέα ανάλυση, με βάση τις καταστρεπτικές δυνατότητες του οπλοστασίου του Κιμ Γιονγκ Ουν, ένα τέτοιο «χτύπημα» θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο 3,8 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σεούλ και το Τόκιο.

Η λεπτομερής ανάλυση του «38 North», ενός προγράμματος του Institute at Johns Hopkins School of Advanced International Studies μιλά με συγκεκριμένους αριθμούς, με βάση ότι η Πιονγιάνγκ έχει πυρηνικές κεφαλές έως και 250 κιλοτόνων, όπως εκείνες που δοκίμασε τον προηγούμενο μήνα.

Με βάση το πόσο πυκνοκατοικημένες είναι οι συγκεκριμένες περιοχές και την εμβέλεια αυτών των όπλων, ο Μάικλ Ζαγκούρουκ υπολόγισε ότι η χρήση ενός μόνο από αυτά θα μπορούσε να σκοτώσει σχεδόν 800.000 ανθρώπους στη Σεούλ και 700.000 στο Τόκιο. Οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί είναι ακόμη μεγαλύτεροι, φτάνοντας σχεδόν τα 4 εκατ. νεκρούς, αν η Βόρεια Κορέα καταφέρει να εκτοξεύσει πολλαπλούς πυραύλους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το τραγικό σενάριο δεν λαμβάνει υπόψη τις συνέπειες των ραδιενεργών καταλοίπων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.