ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. στην προσωπική ζωή της 32χρονης εφοριακού – Πως «κολλάει» με την υπόθεση της Ελ. Αγραφιώτου;

Έρευνες της ΕΛ. ΑΣ. στην προσωπική ζωή της 32χρονης εφοριακού – Πως «κολλάει» με την υπόθεση της Ελ. Αγραφιώτου;

Στο επίκεντρο των ερευνών της ΕΛ. ΑΣ. βρίσκονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας από τα ευρήματα στο χώρο του κοιμητηρίου, οι αναλύσεις από τις κλήσεις που έκανε και δέχτηκε η 32χρονη εφοριακός από το πρωί της περασμένης Τετάρτης και οι νέες καταθέσεις γνωστών, φίλων και συναδέλφων της Δώρας Ζέμπερη.

Μάλιστα, συγκεκριμένη πληροφορία από το εργασιακό περιβάλλον της εφοριακού που αφορούσε στην προσωπική της ζωή, έχει μπει στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών και ερευνάται παράλληλα και ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Τα νέα στοιχεία που έδωσε χθες το βράδυ στη ΓΑΔΑ ο δικηγόρος του πατέρα της 32χρονης βασίζονται στο GPS του ταξί και σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, την ώρα της δολοφονίας ο Κώστας Ζέμπερης κινούνταν με το όχημα στην περιοχή του Ζωγράφου, ενώ μπροστά από το Β’ νεκροταφείο, λίγα λεπtά πριν τις 9 το βράδυ, δηλαδή αρκετές ώρες αργότερα, επιβίβασε πελάτη.

Απέδωσε δε τις ανακρίβειες του εντολέα του στις ώρες, επισημαίνοντας ότι ήταν ταραγμένος από την τραγική απώλεια της κόρης του.

Την ίδια ώρα οι profilers της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το σκηνικό του τρόμου και παράλληλα να ερευνήσουν μια προς μια τις κάμερες καταστημάτων και ρύθμισης κυκλοφορίας γύρω από το νεκροταφείο σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν πιθανές κινήσεις του δολοφόνου.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η Δώρα Ζέμπερη στεκόταν μπροστά από το μνήμα του αγαπημένου της φίλου Γιάννη Καυκιά, όταν ο δολοφόνος την πλησίασε.

Δεν γνωρίζουν αν ειπώθηκε κάτι ή αν προηγήθηκε διαπληκτισμός όμως είναι βέβαιοι ότι ο δολοφόνος της επιτέθηκε και εκείνη αμύνθηκε σθεναρά και πάλεψε για να σώσει τη ζωή της.

Μάλιστα, εικάζουν ότι πιθανότατα τον χτύπησε, κάτι που προκάλεσε την οργή του.

Αρχικά φέρεται να της προκάλεσε δύο μαχαιριές στο στήθος και όταν αυτή γύρισε και την μαχαίρωσε και στην πλάτη με το κουζινομάχαιρο που κουβαλούσε πάνω του.

Στη συνέχεια, πήρε την τσάντα της άδειασε τις τσέπες από το μπουφάν της και με το μαχαίρι στα χέρια πήδηξε τη μάντρα του νεκροταφείου και χάθηκε στα στενά της περιοχής.

Η σχέση της δολοφονίας με την υπόθεση της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφήνει η Ασφάλεια Αττικής όσον αφορά στη φριχτή δολοφονία της άτυχης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη.

Μάλιστα οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ακόμα και μανιακού δολοφόνου που κυκλοφορεί ελεύθερος στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε και όπως έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος που έχει απόλυτη γνώση των ερευνών: “…μην ξεχνούμε πως η δολοφονία της Αγραφιώτου στην περιοχή του Αμαρουσίου παραμένει ανεξιχνίαστη και από τότε γίνονταν λόγος για μανιακό δολοφόνο που στοχεύει γυναίκες”.

Το 2ο Νεκροταφείο όπου δολοφονήθηκε άγρια η άτυχη Δώρα, απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα σε μια νοητή ευθεία, από το Σούπερ Μάρκετ που είχε βρεθεί επίσης άγρια δολοφονημένη η Ελευθερία Αγραφιώτου.

Για το λόγο αυτό οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών ερευνούν μέχρι και πέντε χρόνια βάθος, ώστε να διαπιστώσουν εάν στην συγκεκριμένη περιοχή, εν προκειμένω στη Ριζούπολη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή και σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων, έχουν σημειωθεί παρόμοιες, ή σχεδόν παρόμοιες επιθέσεις.

Βέβαια ανάμεσα στης επιθέσεις που έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των Αρχών Ασφάλειας δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί αυτή που δέχθηκε η Ελευθερία Αγραφιώτου στο εγκαταλελειμμένο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ σε Σούπερ Μάρκετ στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Οι κινήσεις αυτές γίνονται, καθώς οι αστυνομικοί ακόμα στα χέρια τους δεν έχουν το πλέον βασικό στοιχείο που θα ξεκαθάριζε κατά πολύ το θολό τοπίο της δολοφονίας. Το κίνητρο του δολοφόνου δηλαδή. Όσο λείπει το κίνητρο από το κάδρο των ερευνών ο κύκλος των υπόπτων είναι διευρυμένος, και για το λόγο αυτό όλοι είναι ύποπτοι.

Ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών περιμένουν την ολοκλήρωση επεξεργασίας, στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στα χέρια τους, όπου φέρεται να απεικονίζεται η άτυχη εφοριακός την ώρα που κατευθύνεται στο Νεκροταφείο.
Πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και αυτό το υλικό είναι υπό αμφισβήτηση, καθώς οι συντετριμμένοι συγγενείς της άτυχης κοπέλας δεν αναγνώρισαν με βεβαιότητα και σε ποσοστό 100% την νεαρή που απεικονίζεται στα βίντεο, πως είναι ο δικός τους άνθρωπος.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν εισάγει το τηλεφωνικό αριθμό της άτυχης Δώρας στο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που έχουν στην διάθεση τους, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν την συσκευή. Μέχρι στιγμής όμως το κινητό της εφοριακού δεν έχει δώσει κανένα σημάδι λειτουργίας.

Η κατάθεση του πατέρα

Επί 4 ώρες κατέθετε στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη χωρίς όμως να προσφέρει νέα ώθηση στις έρευνες.

Όσον αφορά στις σχέσεις με την οικογένεια του ο κ. Ζέμπερης είπε: “Οι σχέσεις μου με τη σύζυγο είναι πάρα πολύ κακές. Από την ημέρα που έφυγα από το σπίτι, έστρεψε τα παιδιά μας εναντίον και δεν με άφηνε ούτε να τους μιλήσω. Αν ήμουν στο σπίτι, δεν θα πάθαινε κακό η Δώρα μου. Εγώ θα είχα επίβλεψη, θα πρόσεχα τα παιδιά μου και δεν θα άφηνα κανέναν να τους κάνει κακό.”

Τέλος, όσον αφορά στην δολοφονία της κόρης του είπε: «Τα ξημερώματα έμαθα από τον γιο μου ότι σκότωσαν τη Δώρα κι έφυγα άρον άρον να πάω στο νεκροταφείο να μάθω λεπτομέρειες. Στο σπίτι δεν πήγα ποτέ, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα με έδιωχναν. Εγώ τα παιδιά μου τα λατρεύω και κανένας δεν μπορεί να φανταστεί πόσο άσχημα αισθάνομαι, που δεν έχω επαφή μαζί τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.