ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρεξ Τίλερσον: «Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια Συρία χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ στην κυβέρνηση»

Ρεξ Τίλερσον: «Οι ΗΠΑ επιθυμούν μια Συρία χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ στην κυβέρνηση»

Ο μεσολαβητής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή ενός νέου γύρου συνομιλιών, στις 28 Νοεμβρίου στη Γενεύη, για τον τερματισμό του συριακού πολέμου, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να δηλώνει από την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ και η οικογένειά του δεν έχουν κανένα ρόλο στο μέλλον της Συρίας.

Ο όγδοος γύρος διαπραγματεύσεων θα επικεντρωθεί σε δύο προτεραιότητες, στην κατάρτιση ενός νέου Συντάγματος και τη διατύπωση σαφούς απαίτησης για τη διεξαγωγή εκλογών υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών τόνισε ο Μιστούρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής επιθυμούν μια ακέραιη και ενωμένη Συρία χωρίς τον Μπασάρ αλ Άσαντ να διαδραματίζει κάποιο ρόλο στην κυβέρνηση», τόνισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στους δημοσιογράφους στην Γενεύη, στον τελευταίο προορισμό της εβδομαδιαίας περιοδείας σε ασιατικές χώρες και σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

«Η ηγεμονία της οικογένειας Άσαντ φτάνει στο τέλος της. Το μόνο ζήτημα είναι πως αυτό θα επιτευχθεί», σημείωσε.

Όπως επισήμανε, ο μόνος λόγος που οι δυνάμεις του Άσαντ κατόρθωσαν να αναστρέψουν την κατάσταση στον πόλεμο ήταν η «η αεροπορική στήριξη που είχαν από την Ρωσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.