ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αποκαλύψεις από πρώην διευθυντή της CIA: «Αυτές είναι οι 3 απειλές κατά της ασφάλειας των ΗΠΑ!»

Αποκαλύψεις από πρώην διευθυντή της CIA: «Αυτές είναι οι 3 απειλές κατά της ασφάλειας των ΗΠΑ!»

Ένας πρώην διευθυντής της CIA ισχυρίστηκε ότι ένα πυρηνικός πόλεμος με την Ρωσία, μια επίθεση με βιολογικά όπλα και η κλιματική αλλαγή είναι οι «μόνες τρεις απειλές της ασφάλειας» των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα Independent, ο Michael Morell, ο οποίος επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών εξωτερικού μεταξύ Νοεμβρίου 2012 και Μαρτίου 2013, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να δώσουν προσοχή σε πιο μακροπρόθεσμα ζητήματα.

Μια πυρηνική αναμέτρηση με την Ρωσία συνεχίζει να αποτελεί απειλεί για τις ΗΠΑ που έχει την δυνατότητα να «καταστρέψει» τις ΗΠΑ είπε ο 59χρονος σε ραδιοφωνική εκπομπή.

«Η δεύτερη περίπτωση είναι ένας φυσικός ή ανθρωπογενής βιολογικός παράγοντας που μπορεί να σκοτώσει το 60% ή το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού», είπε, αλλά «δεν αφιερώνουμε πολύ χρόνο σ’ αυτό».

«Και η τρίτη περίπτωση είναι μερικοί άνθρωποι μπορεί να γελάσουν σε αυτό, αλλά είναι απολύτως αλήθεια, είναι η αλλαγή του κλίματος. Είναι μια υπαρξιακή απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και αν δεν με πιστεύετε να δούμε το Πουέρτο Ρίκο. Αυτή είναι μια υπαρξιακή απειλή για εμάς και προφανώς δεν δίνουμε αρκετή προσοχή », είπε.

Παρά τις υπαρξιακές αυτές απειλές, ο Morell τόνισε ότι το πράγμα που τον ανησύχησε περισσότερο ήταν η “πολιτική είναι η δική μου χώρα” και η αποτυχία της ηγεσίας να “κάνει συμβιβασμούς που προωθούν την οικονομία μας και την κοινωνία μας”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γνωρίζουμε ότι η Αλ Κάιντα προσπάθησε να πάρει το χέρι της σε πυρηνικά όπλα και γνωρίζουμε ότι το ISIS (ISIL ή Daesh) μίλησε για να πάρει τα χέρια τους σε πυρηνικά όπλα και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι εάν μια τρομοκρατική ομάδα έκανε εκεί δεν θα υπήρχε τίποτα να τους αποτρέψει », υπογράμμισε.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.