ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo εντείνει τις απειλές από ισλαμιστές (φωτό)

Το νέο εξώφυλλο του Charlie Hebdo εντείνει τις απειλές από ισλαμιστές (φωτό)

Το περιοδικό Charlie Hebdo δεν έχει σταματήσει να προκαλεί με τα αμφιλεγόμενα σκίτσα του, που υβρίζουν και διακωμωδούν πλείστες φορές τόσο το Ισλάμ, όσο και το Χριστιανισμό.

Ακολούθως, έπειτα κι από το τελευταίο εξώφυλλο, που «καυτηριάζει» την υπόθεση βιασμού του ισλαμολόγου Ταρίκ Ραμαντάν, οι απειλές από ισλαμιστές αυξήθηκαν.

Η γαλλική αστυνομία διερευνά τις απειλές που διατυπώθηκαν μέσω των social media, σε βάρος του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, τα γραφεία του οποίου δέχθηκαν αιματηρή τρομοκρατική επίθεση τον Ιανουάριο του 2015, με 12 νεκρούς.

Το επίμαχο εξώφυλλο του νέου τεύχους απεικονίζει τον Ραμαντάν, που κατηγορείται για βιασμό, σε στύση και το σχόλιο «Είμαι ο έκτος πυλώνας του Ισλάμ», ενώ ο τίτλος είναι «Βιασμός: Η Άμυνα του Ταρίκ Ραμαντάν». Οι πέντε πυλώνες του Ισλάμ είναι οι πράξεις που θεωρούνται υποχρεωτικές για τους πιστούς: πίστη, προσευχή, φιλανθρωπία, νηστεία και προσκύνημα στη Μέκκα.

Δύο γυναίκες κατηγόρησαν τον Ραμαντάν για βιασμό μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που προκάλεσε ένα «τσουνάμι» καταγγελιών σε όλο τον κόσμο. Ο 55χρονος έχει απορρίψει τις καταγγελίες.

«Οι απειλές ουσιαστικά δεν σταμάτησαν εντελώς ποτέ. Αρκετές φορές απειλούν τη ζωή μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ο σκιτσογράφος Riss, που είναι διευθυντής του Charlie Hebdo.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μου φαίνεται ασύλληπτο πως με όλα αυτά που έγιναν τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ακόμα τόσο βίαιες αντιδράσεις, υποκίνηση σε φόνο. Το να απειλείς τη ζωή κάποιου δεν επιτρέπεται ούτε στο δρόμο, ούτε σε μία εφημερίδα, ούτε πουθενά», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.