ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εμμ. Μακρόν: «Η απουσία ενός διεθνούς πλαισίου επέτρεψε στην Β. Κορέα ν’ αναπτύξει τις πυρηνικές δυνατότητές της»

Εμμ. Μακρόν: «Η απουσία ενός διεθνούς πλαισίου επέτρεψε στην Β. Κορέα ν’ αναπτύξει τις πυρηνικές δυνατότητές της»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησε να τηρηθεί μια σταθερή στάση απέναντι στο Ιράν σχετικά με τις ενέργειές του στην περιοχή και απέναντι στο πρόγραμμά ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Al-Etihad η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σταθεροί με το Ιράν για τις δραστηριότητές του στην περιοχή και στο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων», τόνισε ο Μακρόν που πραγματοποίησε μια 24ωρη επίσκεψη στα ΗΑΕ, την πρώτη που πραγματοποιεί στην Μέση Ανατολή ως πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Ιράν οξύνθηκαν το Σάββατο έπειτα από την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου από τους σιίτες αντάρτες της Υεμένης Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου του Ριάντ. Ο πύραυλος αναχαιτίστηκε πάνω από το αεροδρόμιο της σαουδαραβικής πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Το Ριάντ επιφυλάχθηκε του δικαιώματός του να απαντήσει «με κατάλληλο τρόπο».

«Περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε περιφερειακή ειρήνη και υπεύθυνους φορείς στην περιοχή που να εργάζονται για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Ανοίγοντας ένα επιπλέον μέτωπο το μόνο αποτέλεσμα θα είναι η κλιμάκωση των εντάσεων και η περαιτέρω αποσταθεροποίηση της περιοχής», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για τη συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, η οποία τελεί υπό αμφισβήτηση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο ηγέτης του γαλλικού κράτους σημείωσε πως: «σήμερα, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από αυτή τη συμφωνία που επιτρέπει την πλαισίωση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν».

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας, επισήμανε ότι «η απουσία ενός διεθνούς νομικού πλαισίου επέτρεψε σε αυτή τη χώρα να αναπτύξει τις πυρηνικές δυνατότητές της» και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα «να μην κάνει το ίδιο λάθος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.