Χίος: Διακοπή στις εργασίες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Χίος: Διακοπή στις εργασίες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ΒΙΑΛ με απόφαση του Ειρηνοδικείου

Με απόφαση της Ειρηνοδίκη Χίου διακόπηκαν οι εργασίες επέκτασης του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός, που ξεκίνησαν νωρίς σήμερα το πρωί με τη μεταφορά οικίσκων στον καταυλισμό.

Με τη δικαστική απόφαση οι εργασίες διακόπτονται μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, όταν θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε σήμερα ο Δήμος Χίου.

Σε δήλωσή του, ο δήμαχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη εξέλιξη, θυμίζοντας ότι στόχος παραμένει η αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και ενεργοποίηση του δεύτερου σκέλους της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, που αφορά τις επιστροφές στις πατρίδες τους, όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

«Με την απόφαση της προέδρου θα σταματήσουν, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, οι αυθαίρετες και ετσιθελικές ενέργειες στη ΒΙΑΛ. Ας αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του το Δημόσιο» ανέφερε, σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Νίκος Νύκτας, δικηγόρος, που χειρίστηκε την υπόθεση για λογαριασμό του δήμου.

Σημειώνεται ότι νωρίς σήμερα το πρωί και μετά τη δημοσιοποίηση της κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων από τον Δήμο, συνεργεία αναδόχου εταιρείας ξεκίνησαν τη μεταφορά και την τοποθέτηση οικίσκων περιμετρικά του ΚΥΤ. Το γεγονός προκάλεσε την άμεση αντίδραση περίπου 100 κατοίκων του γειτονικού χωριού Χαλκείος, οι οποίοι απέκλεισαν τις δύο εισόδους στρατοπέδου μέσα στο οποίο φυλάσσονταν οι οικίσκοι, μην επιτρέποντας έτσι στις νταλίκες να βγουν από αυτό μεταφέροντας τους οικίσκους.

Ακολούθησε η διαδικασία της λήψης προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο και τελικά η αποτροπή της μεταφοράς των οικίσκων στον καταυλισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.