Βρετανία: Κατασκευή 30 αμφίβιων οχημάτων μάχης για τους Πεζοναύτες με κόστος 200 εκ. δολάρια! (φωτό, βίντεο)

Βρετανία: Κατασκευή 30 αμφίβιων οχημάτων μάχης για τους Πεζοναύτες με κόστος 200 εκ. δολάρια! (φωτό, βίντεο)

Ο βρετανικός αμυντικός κολοσσός BAE Systems αποκόμισε συμβόλαιο ύψους μέχρι και 1.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. (910 εκατ. λίρες) για την κατασκευή αμφίβιων αρμάτων μάχης για τους Πεζοναύτες της Βρετανίας.

Η BAE νίκησε την αντίπαλη αμυντική εταιρία Science Applications International Corp (SAIC) στην προσπάθεια της να καταστεί κύριος ανάδοχος του συμβολαίου.

Το πρώτο συμβόλαιο ύψους 198 εκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση 30 αμφίβιων οχημάτων μάχης (ACVs) μέχρι το επόμενο έτος έχει υπογραφεί, ενώ άλλα 208 ACV θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τη συμφωνία η οποία θα αγγίξει τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα νέα άρματα μάχης, τα οποία θα κατασκευαστούν για τη μεταφορά πεζοναυτών από το πλοίο στην ακτή κάτω από εχθρικές συνθήκες, θα αντικαταστήσουν ένα παλαιότερο στόλο οχημάτων που λειτουργούν από το 1972.

Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Iveco Defense Vehicles, η BAE προγραμματίζει να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα μέσα στο έτος.

Ο ανταγωνισμός για την κατασκευή της επόμενης γενιάς ACV άνοιξε το 2011 και η SAIC δήλωσε σήμερα ότι ήταν “απογοητευμένη” που το όχημά της δεν είχε επιλεγεί.

Ο Dean Medland, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Combat Vehicles Amphibious και International στη BAE Systems, δήλωσε: “Είμαστε σε καλή θέση και είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε το μέλλον των αμφίβιων οχημάτων μάχης για το Ναυτικό Σώμα, έχοντας ήδη παράγει 16 πρωτότυπα.”

Ο Medland πρόσθεσε: “Με αυτό το συμβόλαιο, είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Σώμα Πεζοναυτών παρέχοντας το βέλτιστο όχημα που θα υποστηρίξει την αποστολή του μέσω της κινητικότητας, της ανθεκτικότητας και της ισχύος πυρός του”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.