ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε συμμαθητή του: «Eτσι θα κτυπήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟ» (upd, βίντεο)

15χρονος μαθητής μαχαίρωσε συμμαθητή του: «Eτσι θα κτυπήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟ»  (upd, βίντεο)

(Ανανέωση 19.15 )Οπαδικοί λόγοι φαίνεται ότι κρύβονται, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πίσω απο το αιματηρό επεισόδιο στο 1ο Λύκειο της Πάτρας, στην Ανθούπολη.

Τα δύο νεαρά παιδιά, οι οποίοι είναι φίλοι σύμφωνα με μαρτυρίες, ήρθαν σε έντονη αντιπαράθεση για τις ομάδες τους, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκο.

Ο 15χρονος που τράβηξε μαχαίρι και χτύπησε τον νεαρό στην ωμοπλάτη φέρεται τις προηγούμενες ημέρες να επιδεικνύει τον σουγιά και να λέει ότι με αυτόν θα χτυπήσει τους φιλάθλους του ΠΑΟ. Σήμερα συνεχίστηκε η έντονη συζήτηση με την αιματηρή κατάληξη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο 15χρονος, θύμα της επίθεσης, διακομίστηκε αιμόφυρτος στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και βρίσκεται εκτός κινδύνου, ενώ ο δράστης συνελήφθη.

————————————————-

Σοκάρουν τα περιστατικά βίας που σημειώνονται πλέον στα σχολεία της χώρας. Μετά τα περιστατικά σε σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Λαμίας, όπου μαθητές επιτέθηκαν σε συμμαθητές τους χρησιμοποιώντας όπλα, σήμερα σημειώθηκε ακόμη μια αιματηρή συμπλοκή με χρήση μαχαιριού.

Αυτό που τρομάζει σε κάθε περίπτωση είναι οι σκηνές βίας που παρατηρούνται πλέον στα σχολεία της χώρας, σκηνές “made in USA”.

Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα της Πάτρας, μετά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στο 1ο Γενικό Λύκειο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό εκτυλίχθηκε ανάμεσα σε δύο μαθητές, οι οποίοι συγκρούστηκαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, με τον έναν εκ των δύο να τραυματίζεται από μαχαίρι.

Στο σχολείο κατέφθασε άμεσα το ΕΚΑΒ, προκειμένου να μεταφερθεί ο τραυματισμένος μαθητής στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

Στο σημείο έσπευσαν και οι αστυνομικές αρχές παίρνοντας καταθέσεις προκειμένου να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία.

Αναβρασμός επικρατεί στις δύο σχολικές κοινότητες μετά το πρωτοφανές περιστατικό. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο έχουν κοινό προαύλιο στο σχολικό συγκρότημα της Ανθούπολης, και ερευνώνται με προσοχή τα αίτια του πρωτοφανούς περιστατικού.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως μετατράπηκε σε σύλληψη η προσαγωγή του 15χρονου μαθητή Γυμνασίου της Πάτρας, ο οποίος μαχαίρωσε 16χρονο μαθητή Λυκείου σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Επιβεβαιώθηκε και από την ΕΛ.ΑΣ. ότι το τραύμα έγινε με μαχαίρι.

Η αφορμή για τον καβγά των δύο παιδιών σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν ασήμαντη και δεν υπήρχαν μεταξύ τους προηγούμενα. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν φίλοι!

Το θύμα 16 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας. Το τραύμα σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου ήταν στη δεξιά ωμοπλάτη και αντιμετωπίστηκε. Το παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο και το τραύμα δεν ήταν σοβαρό, ωστόσο παραμένει για νοσηλεία.

Το αιματηρό συμβάν μέσα στο σχολείο έχει προκαλέσει αίσθηση όπως και το γεγονός ότι ο δράστης είχε μαζί του μαχαίρι.

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Α΄Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.