ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το περιπολικό που τρέμουν οι κακοποιοί στο Ντουμπάι – Τι τεχνολογίες διαθέτει (φώτο-βίντεο)

Το περιπολικό που τρέμουν οι κακοποιοί στο Ντουμπάι – Τι τεχνολογίες διαθέτει (φώτο-βίντεο)

Πρόκειται για ένα από τα πιο προηγμένα περιπολικά του κόσμου αλλά και το πιο τρομοκρατικό για τους παραβάτες του Νόμου.

To Giath, όπως ονομάζεται, αποτελεί το καμάρι των οργάνων της τάξης του Ντουμπάι, τα οποία έχουν στην διάθεσή τους περιπολικά όπως Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Tesla Model S P100D και λοιπά «φτωχικά».

Βέβαια και το εν λόγω περιπολικό δεν προέρχεται από μικρό «τζάκι», καθώς κατασκευάζεται από την W Motors – την εταιρία δηλαδή που μας έχει δώσει το Lykan Hypersport των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (θα το θυμάστε από την 7η ταινία The Fast and The Furious, όπου πήδαγε ουρανοξύστες).

Μηχανικά δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες, ωστόσο το τιμόνι, ο τοποθετημένος στην κολόνα επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και η γενικότερη φυσιογνωμία θυμίζουν πολύ έντονα τα Chevrolet Tahoe/Suburban, που αποτελούν αγαπημένη επιλογή του FBI.

Oπότε μπορούμε να πούμε με αρκετή σιγουριά πως το αραβικό περιπολικό βασίζεται στο αντίστοιχο αμερικανικό.

Εκεί που ξεχωρίζει είναι στο πλήθος τεχνολογιών που διαθέτει, με ένα μέρος των οποίων να φανερώνεται από τις ευμεγέθεις οθόνες αφής στο εσωτερικό.

Το Giath ενσωματώνει προγράμματα αναγνώρισης προσώπου και αυτόματου ελέγχου πινακίδων κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει πως αν ένα αυτοκίνητο έχει δηλωθεί κλεμμένο ας πούμε, η πινακίδα του τσεκάρεται αυτόματα από το ραντάρ του περιπολικού και δίνει το ανάλογο σήμα στο πλήρωμα.

Το οποίο πλήρωμα έχει διακριτούς ρόλους: ο οδηγός φροντίζει για τις καταδιώξεις και τον έλεγχο του θεόρατου 4×4, ενώ ο συνοδηγός είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση του ορυμαγδού πληροφοριών που έρχονται από τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης του Giath.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.