ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Φορτώνουν» στους αστυνομικούς τον θάνατο του ληστή Ζακ Κωστόπουλου – Βαρύ το κατηγορητήριο

«Φορτώνουν» στους αστυνομικούς τον θάνατο του ληστή Ζακ Κωστόπουλου – Βαρύ το κατηγορητήριο

«Κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και οι οποίοι θα απολογηθούν τελικά στις 12 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στους κατηγορούμενους αστυνομικούς αποδίδεται ότι συνέβαλαν με κλωτσιές και χτυπήματα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα, Δευτέρα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ποια αναμένεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, ενώ στη συνέχεια ο «δράστης» που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπάθησε να διαφύγει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.