Μανώλης Πετσίτης: Μπλεγμένος και σε δικαιώματα – Αποκαλύψεις για αστρονομικά ποσά (φωτο)

Μανώλης Πετσίτης: Μπλεγμένος και σε δικαιώματα – Αποκαλύψεις για αστρονομικά ποσά (φωτο)

Μία παλιά ιστορία από το 2014 ανήρτησε στο Facebook ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Προκοπάκης και αφορά την ΕΡΤ, τα δικαιώματα μετάδοσης, τον Μανώλη Πετσίτη και πολλές χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Προκοπάκης θυμάται μία περιέργη ιστορία από τον Απρίλιο του 2014, την οποία, όταν την έψαξε λίγο, ανακάλυψε ότι πίσω της κρύβεται το πρόσωπο των ημερών, Μανώλης Πετσίτης.

Ιδού πώς περιγράφει εκείνα τα γεγονότα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ:

Μια παλιά ιστορία – κάτι λέει και για σήμερα

Τον Απρίλιο 2014 γινόταν στην Πολωνία το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο τότε δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν είχε το “προϊόν” – εγώ Διεθύνων Σύμβουλος. Σάββατο άρχιζαν οι αγώνες, Κυριακή έρχεται η ενημέρωση πως ο Φιλιππίδης είναι φαβορί. Αν δεν το έδειχνε η ΝΕΡΙΤ θα έπεφτε “ξύλο”. Ε ας το πάρουμε!

Τα δικαιώματα, μαθαίνουμε, πάνε πακέτο με τα meetings Golden Gala και κάτι άλλο, οπότε μόλις €1.2 εκατ. Με τίποτε, προφανώς – ας τρώγαμε ξύλο. Τετάρτη μεσημέρι ο αντιπρόσωπος με τα δικαιώματα “καταφέρνει” να αποσπάσει το συγκεκριμένο γεγονός από το πακέτο – μόλις €350 χιλ πια και με υπονοούμενα για €300 χιλ “να μας εξυπηρετήσει” ο άνθρωπος. Τα δικαιώματα τα πήρε η ΝΕΡΙΤ τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη από την Αγγλία, μετά από διάφορες διεθνείς επαφές.

Το κόστος αστρονομικό: €20 χιλ! Δηλαδή, δεν είχε αγοράσει κανείς τα δικαιώματα για Ελλάδα. Περίμενε πρώτα να πουλήσει και μετά να αγοράσει. Στο εύρος από €1.200 χιλιάδες μέχρι €20 χιλιάδες, κάποιος “πονηρός” στη δική μας πλευρά αρκούσε για να ενθυλακωθούν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Θα έπρεπε βέβαια και αυτός ο “πονηρός” να βγάλει το κατιτίς του. Θα βρισκόμασταν ενδεχομένως σε μια ενδιαφέρουσα περίπτωση να πανηγυρίζουμε για την επιτυχία να μην πληρώσουμε €1.2 εκατ ενώ θα είχαμε πληρώσει τα κερατιάτικα 15 φορές επάνω.

Οι πρακτικές είναι γνωστές. Τώρα πια η διοίκηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα την πατάει εάν θέλει να την πατήσει, ή εάν έχει εντολή να την πατήσει ή εάν την έχουν “στήσει” από μέσα. Σε κάθε περίπτωση του χρήμα που “περισσεύει” είναι πάρα πολύ. Ποιός το παντελονιάζει είναι το ζήτημα, ποιοί το μοιράζονται.

Γιατί θυμήθηκα την ιστορία; Είδα στα ρεπορτάζ πως ένας από τους πελάτες του κ. Πετσίτη, κολλητού του Παππά, είναι ο διακινητής δικαιωμάτων. Έψαξα λίγο στο αρχείο μου και βρήκα πως συζητάμε για αντικείμενο πολλών εκατομμυρίων, όχι για το ψωρόεκατομμυριάκι του στίβου.

Να θυμηθούμε πως με το νόμο Παππά, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα διοικεί (δι’ αντιπροσώπου, του Διευθύνοντος Συμβούλου) ο υπουργός – ο κ. Παππάς εν προκειμένω. Το είδαμε με συμφωνία για τα δικαιώματα μετάδοσης του ποδοσφαιρικού κατιμά. Λιγότερο γνωστό αλλά ακόμη πιο σπαρταριστό είναι το ζήτημα με τα δικαιώματα της Football League.

Ψάχνοντας λίγο την ιστορία με τους εργοδότες του κ. Πετσίτη παρατηρούμε ότι μεταξύ αυτών είναι οι Nova/Forthnet, ένας σκασμός διευκολύνσεων με αξία για τον πελάτη του κ. Πετσίτη κάμποσων εκατομμυρίων. Επίσης ο Alpha ή ο κ. Κοντομηνάς ο ίδιος. Υπάρχει πεδίο ενδιαφέροντος.

Ο κ. Πετσίτης πελάτη είχε την εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη. Το αντικείμενο ενασχόλησής του ας το ψάξουν. Στο πεδίο των δικαιωμάτων, όποιος μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να αγόρασε ο κάτοχος των δικαιωμάτων Mundial ας το πει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν ήμουν εισαγγελέας θα ενδιαφερόμουν για την περίπτωση. Θα έκανα φύλλο και φτερό όλα τα τιμολόγια των πελατών του κ. Πετσίτη. Έχω την εντύπωση πως σχετικά με το χρήμα τα συριζόνια είναι όπως οι κατσαρίδες: για κάθε μία που βρίσκεις είναι δέκα που δεν έχεις βρει ακόμη. Είναι πιθανόν να έχουν τους ίδιους πελάτες και άλλοι φίλοι φίλων του κ. Πετσίτη.
Ο κ. Πετσίτης έχει και αυτός ηθικό πλεονέκτημα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.