ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προχωρά η πώληση ισραηλινών F-16 στην Κροατία – Διαψεύδεται το βέτο της ΗΠΑ για την πώληση

Προχωρά η πώληση ισραηλινών F-16 στην Κροατία – Διαψεύδεται το βέτο της ΗΠΑ για την πώληση

Αρνείται το Ζάγκρεμπ αναφορές περί επιβολής εμπάργκο από τις ΗΠΑ στην πώληση των ισραηλινών F-16 στην Κροατία.

Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός Άμυνας της Κροατίας Damir Krsticevic διέψευσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει θέσει βέτο στην πώληση των μεταχειρισμένων ισραηλινών F-16 στην Κροατία.

Αντιθέτως ο Υπουργός δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει αυτή την πώληση η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί κανονικά αφού έχουν εκδοθεί και τα σχετικά πιστοποιητικά. Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία Κροατίας Ισραήλ περιλαμβάνει την πώληση στο Ζάγκρεμπ 12 μαχητικών F-16 C/D Barak έναντι 500 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ James Mattis είχε θέσει βέτο στην πώληση των μαχητικών στην Κροατία διότι οι Ισραηλινοί είχαν εγκαταστήσει σε αυτά ηλεκτρονικά συστήματα ισραηλινής κατασκευής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελικά όπως φαίνεται μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu στον πρόεδρο Trump η πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό άλλαξε και τελικά εκδόθηκε η τελική άδεια για την πώληση των μαχητικών στην Κροατία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.