ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καστοριά: Άγνωστοι βεβήλωσαν το εβραϊκό μνημείο (φωτο)

Καστοριά: Άγνωστοι βεβήλωσαν το εβραϊκό μνημείο (φωτο)

Άγνωστοι χθες την νύκτα βεβήλωσαν το μνημείο που έχει κατασκευαστεί προς τιμήν των Εβραίων της Καστοριάς τους οποίους οι ναζιστικές δυνάμεις της κατοχής τον Μάρτιο του 1944, μετέφεραν και εξόντωσαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Η μαρμάρινη πλάκα, με τη λιτή επιγραφή στα ελληνικά και αγγλικά η οποία θυμίζει τη θηριωδία που υπέστη η Εβραϊκή κοινότητα των 1000 κατοίκων της ακριτικής πόλης, βρίσκεται στην οδό 15ης Μεραρχίας, στο σημείο όπου οι ναζί συγκέντρωσαν το σύνολο του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης πριν τη μεταφορά του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι άγνωστοι με μαύρο σπρέι έβαψαν τις δύο όψεις της πλάκας του μνημείου.

Ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής καταδίκασε το γεγονός, χαρακτήρισε ως ντροπή τη βεβήλωση του μνημείου που αποτελεί σημείο μνήμης των Καστοριανών Εβραίων που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί και που πρόσφεραν στον πολιτισμό και την οικονομία της πόλης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λίγο αργότερα με τη συμβολή εθελοντών περιοίκων το μνημείο αποκαταστάθηκε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.