Γαλλία: Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι γυναίκες και ξεχύνονται στους δρόμους με τα «κίτρινα γιλέκα» (φωτο)

Γαλλία: Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι γυναίκες και ξεχύνονται στους δρόμους με τα «κίτρινα γιλέκα» (φωτο)

Στην ιστορική πλατεία της Βαστίλης, στην «καρδιά» του Παρισιού, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή (06/01/2019) πολλές γυναίκες, μέλη των «κίτρινων γιλέκων», την επαύριον των μεγάλων διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, που σημαδεύθηκαν από βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), οι γυναίκες έψαλαν στα σκαλιά του σταθμό «Opéra – Bastille» τη «Μασσαλιώτιδα», τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, κρατώντας στα χέρια κίτρινα μπαλόνια.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια πηγή, διέκοψαν την κυκλοφορία και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.

«Πραγματοποιώντας αυτήν την πρώτη διαδήλωση γυναικών, θελήσαμε να ανοίξουμε έναν νέο δίαυλο επικοινωνίας πέραν αυτού της βίας, διότι εκείνο που αποκλειστικά προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης είναι οι βιαιοπραγίες, λησμονώντας τον πυρήνα του προβλήματος», τόνισε στους δημοσιογράφους η 42χρονη νοσοκόμα Καρέν, η οποία ταξίδεψε από τη Μασσαλία και είναι μία εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας «Γυναίκες κίτρινα γιλέκα» (Femmes gilets jeaunes) στο Facebook.

«Η σημερινή διαδήλωση δεν είναι φεμινιστική, αλλά προορισμός της είναι να προβάλει μία ασυνήθιστη εικόνα του κινήματος», πρόσθεσε η ίδια.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το Σάββατο (05/01/2019) η γαλλική Αστυνομία συνέλαβε μόνο στο Παρίσι 35 άτομα, από τους οποίους οι 27 ήταν ηλικιωμένοι και τους έθεσε υπό προσωρινή κράτηση.

Η ημέρα σημαδεύτηκε από την εισβολή των διαδηλωτών στα γραφεία του κυβερνητικού εκπροσώπου Μπενζαμέν Γκριβό με ένα μικρό εκσκαφικό μηχάνημα. Επίσης πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.